Premier League 37. köre: Leicester – Arsenal, Május 09

Labdarúgás, szerda, 2018  Május 09, Anglia, Premier League, 20:45

Ebben a párbajban Leicester és Arsenal között nem cok minden számít, ezért azt reméljük, hogy legalább szép, látványos labdarúgást mutat a két csapat. Talán inkább a vendégek lennének a kiemelt csapat, mert a házigazdánál a gyengélkedők sorai nagyon számosak. Azonban a vendégek az idén idegenben rosszul játszanak, és éppen ezért nem helyezkedtek el a legjobb 4 csapat között. Nézzünk néhány statisztikai adatot a két csapatról. Arsenal utolsó 9 párbajában a Premier leaguen 3, vagy több gól esett. Arsenal az utolsó 6 párbaját idegenben a versenyen elveszítette. Minden versenyt beleértve Arsenal már 15 párbajban egymás után Leicester ellen verhetetlen volt. Leicester az utolsó 3 párbajában a Premier leaguen nem volt képes gólt szerezni. A házigazda utolsó 7 hazai párbajából hatban maximum 2 gól esett. Arsenal a versenyne az utolsó 4 párbajában idegenben minden alkalommal 1 gólkülömbséggel veszített. Leicester a versenynen az utolsó 6 hazai párbajában nem volt képes győzni.

Leicester csapatánál a szerdai párbajban Arsenallal talán még 8 játékos is hiányozhatna, és ez már tényleg észrevehető lesz. Marc Albrighton visszatér a stoppja után és a legyengített csapathoz azonnal az alapba állhat. Leicester 36 párbajban 44 pontot szerzett, 11 győzelme van, 11 döntetlene és 14 veresége, 49:54 a gólaránya.. Otthon 18 párbajt játszott, benne 6győzelme, 6 döntetlene és 6 veresége van, a gólaránya itt 22:21. Arsenalnál Konstantinos Mavropanos az utolsó 2 bajnoki körre Gunners védelme közepén áll majd. Mesut Ozil a háta sérülése miatt a hétvégi párbajban Burnley ellen hiányozni fog a párbajban idegenben. Nacho Monreal és  Aaron Ramsey bízni fognak abban, hogy vissza térnek az alôapba, a hétvégén csak a kispadról nézték a meccset. Arsenal 36 körben 60 pontot szerzett, 18 győzelmet, 6 döntetlent és 12 vereséget, a gólaránya 72:48. Idegenben 17 pátbajban 13 pontot szerzett, 3 győzelmet, 4 döntetlent és 10 vereséget, itt a gólaránya 18:28.

Leicester elveszített az utolsó 5 verseny párbajból négyet és úgy látszik, hogy Claude Puel csomagolhat a szezon végén. Arsenal a bajnokságon 6 párbajt idegenben elveszített, ami egy ilyen híres klub számára nagyon rosz mérleg. De jó az esélye arra, hogy ezt a sorozatot megszakítja a szerdai párbajban.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,04

 

Premier League 37. köre: Leicester – Arsenal, Május 09 5.00/5 (100.00%) 1 vote