Premier League 38. köre: Newcastle – Chelsea, Május 13

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Május 13, Anglia, Premier League, 16:00

Chelsea az idén a premier League első 4 között szeretne eljelyezkedni, de már késő van valamit utolérni. Ehez győzelemre van szüksége Newcastleben, ahol történelmileg sem nem sikeres és várakozni, hogy Livererpool otthon nem e habozik Brighton ellen. De kötelessége harcolni. Ha nem lenne sikeres a bajnokságon, még mindig itt van az FA Kupa döntője, amin a csapat tagjai már biztosan gondolkodnak. Nézzük tehát közelebről a tényeket a Newcastle United és Chelsea FC párbajról. Newcastle utolsó 10 hazai párbajából nyolcban a Premier Leaguen maximum 2 gól esett. Szintén a versenyen Newcastle utolsó 4 párbajában vereséget szenvedett 1 gólkülömbséggel. Chelsea az utolsó 3 kölcsönös találkozóján Newcastlevel minden versenyt beleértve 3, vagy több gólt adott. És az utolsó 7 párbajból ötben minden versenyt beleértve Newcastle ellen mint a félidőben, úgy a végén is vezetésben volt. A két klub utolsó 7 találkozójából 6 alkalommal Newcastle stadionján 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. Chelsea a Premier Leaguen megnyerte az utolsó 3 találkozóját idegenben minden alôkalommal 1 gólkülömbséggel. Chelsea az utolsó  3 párbaját Newcastle ellen megnyerte, minden versenynen. Newcastle az utolsó 4 hazai találkozón Chelseaval 2, vagy több gólt szerzett, minden versenyben. Chelsea utolsó 3 párbajában a bajnokságon maximum 3 gól esett.

Kenedy Newcastlenél hiányozni fog az utolsó párbajban, mert nem léphet a gyepre a volt saját klubja ellen, ahonnan itt vendégel. Islam Slimani vissza tér a stoppja után, a csapatnál ez lenne az utolsó párbaja, ezután vissza térne Leicesterhez. Chelsea-nél Eden Hazard és Olivier Giroud meglepően a szerdai bajnoki párbajban csak a kispadon ültek, de most ismét játszani kellene nekik az lejétől fogva. Gary Cahill hétközben szabadot kapott, tehát a nyitó tizenegyesben lehetne. Ebben bíznak majd Tiemoue Bakayoko és Victor Moses is. Chelsea nem szeretne kockáztatni Thibaut Courtois kapussal, mert vár rájuk az FA Kupa döntője. Így inkább Willy Caballero ugorhatna a helyére.

Newcastle elveszített 4 párbajt egymás után és veszélyeztetve van, hogy a szezon végén kiesik az első tízből. Chelseanak a Szarkákat meg kell vernie, és várakoznia kell, hogy azonos dolog nem-e sikerül Brightonnak a negyedik Liverpool stadionján. Akkor az első 4 között végezne a Premier Leaguen. Chelsea otthon Newcastle ellen erős, de azonos siker nem sikerül neki St. James Parkban. Négyszer egymás után nem sikerült nekik itt győznie. Rafa Benitez Chelsea ellen több párbajt elveszített, mint minden más ellenfele ellen. Bekövetkezik a 15. vereség is? Majd ezt meglássuk vasárnap délután.

A  mi tippünk:Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,68

 

Premier League 38. köre: Newcastle – Chelsea, Május 13 5.00/5 (100.00%) 1 vote