Premier League 6. köre: Chelsea – Liverpool, Szeptember 22

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Szeptember 22, Anglia, Premier League, 17:30

Chelsea a nyári átlépések tilalma után a fiatal tehetségek útját választota. És amint látszik, ez kifizetődött nekik. Abraham és Mont nagyon jó fényben mutatkoztak eddig, és nehéz feltételezni, hogy elég sok esélyt kaptak volna, ha Chelsea vásárolhatott volna játékosokat. A bajnokságon az első 5 párbajban 8 pontot szereztek, amikor csak az első párbajukat veszítették el Manchester United ellen. De a játék szempontjából ez azért nem olyan egyértelmű, amikor Sheffield ellen  csak döntetlent szereztek, bár azelőtt már vezettek 2:0 a félidőben, vagy a szoros győzelme 2:3 Norwich ellen. Sőt, az első párbajukat a Bajnokok Ligáján otthon 0:1 eredménnyel veszítették el Valencia ellen. Érdekes volt a helyzet a 80. percben, amikor a házigazda büntetőt rúgott volna, de Ross Barkley, aki csak néhány perccel azelőtt került a pályára, ezt elrontotta, mivel nem is neki kellet volna ezt rúgni. Chelsea védelme is tragikusan néz ki, a gólaránya 11:11 5 párbajbóll sokat mondó. Hátul nem nagyon működik az egész, a csapat nem tud kire támaszkodni. Hiányozni fognak Kanté és Mont, és ez kulcsfontosságú lehet a csapat számára. Az indulásuk csak kérdőjeles, tehát még mindig van remény, hogy végül a pályára lépnek.

Liverpool az új évadot ott folytatja, ahol a tavalyit befejezte. A gólaránya 5 körben 15:4 és a táblázatot teljes pontszámmal vezeti, 5 pont előnnyel a második Manchester Cityre. A támadása továbbá is hibamentesen működik, Alisson vesztessége a szezon elején nem mutatkozik olyan tragikusan, mint ahogyan ezt sokan gondolták. Azonban a Bajnokk Ligáján szintén sikertelenek voltak az első párbajukban Napoli ellen, ahol pont nélkül távoztak 2:0 vereséggel. Az idénmár a két csapat találkozott a Szuper Kupa döntőjén,ahol szabadrúgásokra Liverpool nyert. A párbaj kiegyensúlyozott volt mindkét részről. Tavaly Liverpool Londonban 1:1 döntetlent játszott és otthon 2:0 győzött.

Mount indulása kulcsfontosságú lehet, de mindenki így is Liverpoo dominanciáját várja, ha ismét a győzelem hullámán szeretnének lovagolni.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,03

 

Premier League 6. köre: Chelsea – Liverpool, Szeptember 22 5.00/5 (100.00%) 1 vote