Premier League: Arsenal – Manchester City, Március 01

Labdarúgás, csütörtök, 2018  Március 01, Anglia, Premier League, 20:45

Csütörtökön játszák a Premier League következő párbaját, benne a házigazda Arsenal játszik a vendégeivel, Manchester City csapatával. Ez a két nagy klub már vasárnap is találkozott, amikor együtt játszott aCarabao Cup döntőjében, és amikor Cityzens világos győzelme után ünnepelte az idei lehető legelső trófeáját. A bajnoki párbajban is ők lesznek a kiemelt csapat, bár a házigazdák az Emirates hazai pályán nem szoktak vereséget szenvedni. A nagyobb minőség a vendégek oldalán áll, majd látni fogjuk, hogyan bírkózik meg ezzel Gunners csapata és hogy tanul-e a hétvégei párbajból. Lássuk a tényeket. City megnyert 22-őt az utolsó 25 párbajból a Premier Leaguen, mivel a verseny utolsó 20 párbajából 17-ben 2, vagy több gólt szerzett. Arsenal a Premier League utolsó 16 párbajából 14-ben 2, vagy több gólt szerzett. Szintén a verseny utolsó 20 találkozójából 19 alkalommal nem szenvedett vereséget. A két klub utolsó 8 párbajából Arsenal stadionján 7-ben 3, vagy több gól esett. Arsenal utolsó 4 bajnoki párbajában otthon 3, vagy több gól esett. City Arsenalnak az utolsó 7 kölcsönös párbajában 6 alkalommal 2, vagy több gólt adott, minden versenyt beleértve. City az utolsó 5 párbajában Arsenallal minden versenyben verhetetlen volt.

Henrikh Mkhitaryan Arsenalnál a Liga Kupa döntőjében nem játszhatott, de a bajnoságra már rendelkezésre áll és indulhatna az Emirates stadionon. Aaron Ramsey már vasárnap rendben volt és játszott, Alexandre Lacazette és Santi Cazorla gyengélkednek és még hosszabb ideig fognak is. Nacho Monreal a hétvégén megsérült és majdnem hogy biztos, hogy nem vesz részt ebben a párbajban. Sead Kolasinac így őt a bal oldalon helyettesíti. Petr Čech vissza tért a kapuba, Mohamed Elneny-nek is esélye van játszani az első perctől. Pep Guardiola Manchester-nél a csapatban néhány változást tesz és olyan játékosokat állít a pályára, akik nem játszottak a döntőben. Fernandinhonak Wembley-ben megsérült a lába, majdnem hogy biztos, hogy nem játszik, így City-nek egy kis provlémái leszneka védekezésben. John Stones és  Aymeric Laporte az alap tizenegyesbe szeretnének jtni, mivel a hétvégén csak a kispadon ültek. Fabian Delph is rendelkezésre állhat, mivel a döntőben a kártyák miatt hiányzott. Gabriel Jesus vasárnap a párbajba a két hónapos sérülése után lépett, így ismét vissza tért a játékba. Raheem Sterling hiányzott a Kupán a sérülése miatt és ebben a párbajban is elégé bizonytalan az indulása.

Arsenal elveszítette Manchester City-vel a Liga Kupa döntőjétegyértelmű 3:0 eredménynel, így ma esélye van javítani a hangulatán és a rajongóit megörvendeztetni, akik folyamatosan követelik Wenfer edző távozását. City gyűjteményeiben ott van az első trófea és most nagyon fog öszpontosítani a Premier League-re, itt 16 pont előnyük van és a lehető leghamarabb ünnepelni szeretnék a bajnoki címet, hogy több erejük legyen a Bajnokok Ligájára. Pep Guardiola és társai már három párbajban idegenben  a bajnokságon nem szeretzek 3 pontot, de nehéz elgondolni, hogy az Emirates Stadiumon verewséget szenvednének. Vasárnap egyértelműen jobbak voltak, és így fog ez most is folytatódni.

A  mi tippünk: Manchester City  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,81

 

Premier League: Arsenal – Manchester City, Március 01 5.00/5 (100.00%) 1 vote