Premier League: West Ham– Manchester City, Április 29

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Április 29, Anglia, Premier League, 15:15

West Ham United szezonja az idén nem a legjobb, így az egyetlen célja a megmentése a ligában. Ehez már elégé kozel áll, de most pontokkal nem nagyon számíthat Manchester City gépezete ellen. A vendégek már ugyan ünneoelték a bajnoki címet, de Pep Guardiola állandóan jó eredményeket szeretne majd elérni és szép, látványos támadó focit. Másképen ezt már nem is tudja. Egészében laza párbajnak kellene ennek lenni, amely több gólt is hozhatna. Gyerünk megnézni közelebről a két ellenfelet a statisztika világából. Az utolsó 7 kölcsönös párbajban West Ham stadionján 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. City az utolsó 5 párbaját West Hammal megnyerte minden versenyt beleértve. A Premier Leaguen City az utolsó 4 párbajában idegenben mint a félidőben, úgy a végén is vezetett. City West Ham ellen az utolsó 6 párbajában minden versenyt beleértve 2, vagy több gólt szerzett. Szintén az utolsó 3 párbajban West Ham ellen nem kapott gólt. City a Premier Leaguen az utolsó 5 párbajában 2, vagy több gólt szereztek. City utolsó 4 párbajában a versenyen legalább 3, vagy több gól esett.

West Hamnál David Moyes ismét a sérült Pedro Obiango, Winston Reid, Sam Byram és Michail  Antonio nélkül van. James Collins kérdőjellel van, mert a térdéval van problémája. Moyes Manuel Lanzinit állíthatná Edimilson Fernandes rovására a tartallék támadásba, aki Arsenal ellen játszott, 1:4 vereség volt az eredmény. A kapuba Adrian állna, mert Joe Hart nem játszhat a volt saját klubja ellen.  Pep Guardiola City csapatánál nélkülözni fogja az Olimpiai stadionon a sérült Sergio Aguerat és John Stonest. Fernandinho már játszhat a két párbajstopp után és a pálya közepére kellene neki állni Ilkay Gundogan helyett. Kyle Walker, Nicolas Otamendi és Leroy Sane az alapban helyettesítik Danilot, Aymeric Laportet és Raheem Sterlinget. Utoljára a csapat 5:0 győzelmet szerzett Swansea ellen és az alapba tolakodik a fiatal Phil Foden is.

West Ham 1:4 veresége Arsenalon azt jelenti, hogy a csapat a bajnokságon csak 1 alkalommal győzött az utolsó 7 párbajban. Matematikailag még a csapat nincsen megmentve, de 6 ponttal a kiesési zónától jó előnynek tűnik, a szezón végéig már csak 3 párbaj marad lejátszani. Manchester City megünnepelte a bajnoki cím megszerzését 5:0 győzelemmel Swansea ellen. A csapat West Hamban az utolsó 2 látogatáskor, és City nem győzött Londonban csak 1 ellenféllel. West Ham megpróbálhatná kihasználni a lazító City ellen valamit szerezni, azonban a vendégek állandóan győzni szeretnének és ez talán most is megtörténik.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,32

 

Premier League: West Ham– Manchester City, Április 29 5.00/5 (100.00%) 1 vote