Serie A 16. köre: Cagliari – Lazio Roma, December 16

Labdarúgás, hétfő,  2019,  December 16, Olaszország, Serie A, 20:45

Cagliari, úgy mint Lazio is, az idei olasz bajnokság legkellemesebb meglepetéseihez tartoznak. Bár Lazioval számítani kellett mindig a táblázatban a magasabb helyeken, de Cagliari teljesítményei biztosan nagy meglepetés minden rajongó számára. Ráadásul, Cagliari az első két bajnoki kört elveszítette, mindkét esetben otthon, Bresciával 0:1 és Inter Milanoval 1:2. De ezután jött egy sorozat a párbajokból, amelyekben Cagliari egyetlen esetben sem nem szenvedett vereséget, ezekből 13 volt. Igaz, a legutolsó mérkőzésben már csakhihetetlen nagy szerencsével. Ugyanis Sassuloban  Cagliari már az első félidő után 0:2 veszített, de még elég ideje volt egyenlíteni a végső 2:2 –re a mérkőzés utolsó percében. Cagliari a táblázatban Lazio mögött van a 4. helyen, és 4 pont választja őket egymástól, 29 pontja van. A gólaránya 31:19 és a párbajai mérlege 8 győzelem, 5 döntetlen és már az említett 2 vereség a bajnokság elején. Azonnal Cagliari mögött AS Róma van, szintén 29 ponttal.

Azonban most a római Lazio érkezik a stadionjára, amely formája kiváló. Nézzük csak az utolsó bajnokki eredményeit, amelyek nagy tekintetet keltenek. Például a hazai 3:1 győzelme Juventusz Torino ellen. Vagy a következő hazai győzelme Udinese ellen 3:0. Idegenben pedig 2:1 győzelme Sassoulo ellen, vagy ismét egy hazai győzelem 4:2 Lecce ellen, AC Milano stadionján 2:1 győzelem, otthon egyértelmű 4:0 FC Torino ellen, és ismét 2:1 győzelem Fiorentinában. Tehát az utolsó 7 bajnoki mérkőzésében 7 győzelmet szerzett 20:6 gólaránnyal, ehez már semmit sem nem szükséges magyarázni. Lazio legtermékenyebb gólszerzője Immobile, aki a bajnokságon már 17 gólt szerzett, így szuverén módon vezeti a legjobb gólszerzők táblázatát. A híres Ronaldo már 12 góllal szerzett kevesebbet.

Úgy gondolom, hogy Lazio győzni fog. De mivel az olasz bajnokságról van szó, semmi sem nem biztos, ezért inkább arra fogadok, hogy Lazio győzni fog döntetlen nélkül, ha mégis döntetlen lenne a végeredmény, akkor a tét vissza jár. Az utolsó 10 kölcsönös párbajukban Lazio nem veszített.

A  mi tippünk: Lazio győzelme döntetlen nélkül  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,38

 

Serie A 16. köre: Cagliari – Lazio Roma, December 16 5.00/5 (100.00%) 1 vote