Serie A 17. köre: Sampdoria – Juventus Torino, December 18

Labdarúgás, szerda,  2019,  December 18, Olaszország, Serie A, 18:55

Juventusz a bajnokságon az utolsó köröben és hetekben néhány pontot elveszített, így Inter Milanoval versenyez a táblázatban az első helyért. Sőt, hátúról észrevétlenül a kiváló Lazio Róma közeledik az utolsó hetekben, ezért a harcok a bajnoki címért még egészen érdekesek lehetnek. Összehasonlítani Sampdoria és Juventusz minőségét természetesen lehetetlenség, mivel lehetséges, hogy Juventusz második csapata is egyenrangúan játszana Sampdoria ellen. De ahogyan már leírtam, Juventusz az utolsó hetekben egy kicsit kínlódik a bajnokságon. Vereséget szenvedett például Lazio stadionján 1:3 és otthon csak 2:2 döntetlent játszott Sassuoloval. Ezek kellemetlen vesztességek  Juventusz számára, és biztosan javítani szeretnének éppen a párbajban Sampdoria ellen. A héten Juventusz lejátszotta az utolsó párbaját a Bajnokok Ligáján a csoportok fázisában, Leverkusen stadionján 2:0 győzelmet szerzett, amikor a gólokat Ronaldo és Higuain szerezték.

Sampdoria nagyon rosszul áll mint a pontszerzésben, úgy a gólok szerzésében is. Hazai környezetben a bajnokságon 8 mérkőzést játszott és csak 2 alkalommal győzött, bennük csak 5 gólt szerzett. Ez nagyon gyenge eredmény. Sőt, az utolsó hazai párbajában Parma csapatával játszott, ezt a mérkőzést 0:1 eredménnyel veszítette el, azetőtt otthon 0:0 döntetlent Bergamoval, és Lecce csapatával is 1:1 döntetlent. De hogyan szeretne Sampdoria Juventusszal szemben állni, amikor még Parma ellen is vereséget szenvedett? Ige, minden mérkőzés más, de nem gondolom, hogy Sampdoria éppen Juventusz ellen lehetne sikeres. Másrészt nagyon érdekes figyelembe venni a két csapat kölcsönös mérkőzéseit Sampdoria stadionján, mivel ez a csapat Juventuszt otthon kétszer is megverte, 2:1 és 3:2 eredményekkel. De annál inkább fog uventusz igyekezni, hogy ezt a tradiciót megtörje végre, hiszen a csapattal a táblázat aljáról játszik.

Az olasz bajnokság is nagyon kiszámíthatatlan, de mégis csak úgy érzem, hogy a táblázat második csapata megbírkózhatna idegenben egy csapattal a táblázat aljáról.

A  mi tippünk: Juventusz Torino győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,62

 

Serie A 17. köre: Sampdoria – Juventus Torino, December 18 5.00/5 (100.00%) 1 vote