Serie A 26. köre: Lazio Roma – Bologna, Február 29

Labdarúgás, szombat,  2020,  Február 29, Olaszország, Serie A, 15:00

A Bajnokok Ligája selejtező harcok idejében elégé kiszámáthatatlanok a hazai bajnokságok. Ezt bizonítja Real döntetlene is otthon. De Lazio egy kicsit más helyzetben van. Az Európa Bajnokság nem volt számára túl nagy prioritás, ősszel be is fejezték a tevékenységüket ezen a pályán. Azonban azóta emelkednek a hazai bajnokság táblázatában. A nyolcszoros bajnokra, Juventuszra, csak 1 pont vesztessége van. Az első 5 kör után Lazio csak a 9. helyen volt. De azóta ragyognak és joggal vannak csak 1 ponttal az első uventusz mögött. És a 9. helyre, ahol voltak, már 24 pont előnnyel vannak. Lazio otthon majdnem verhetetlen. A mérlege 10-3-0 és a gólaránya 37:10. A forma táblázatában az első, otthon az utolsó 8 mérkőzésből 7 alkalommal győzni tudott. Annak köszönhetően, hogy nem játszanak már az Európai Kupákban, Lazio meglepheti még úgy Juventuszt, mint Intert is, aki az Európa Ligában játszik. A többi csapat is az első 6 között, Atalanta, AS Roma, Napoli, szintén játszanak vagy a Bajnokok Ligáján, vagy az Európa Ligában. Ami ezt illeti, Lazio van a legjobb helyzetben. Sőt, a harmadik Inter-re már 5 pont előnye van.

Bologna játsza a játékát a saját szabványai szerint. A táblázatban a 10. helyen áll, tehát a táblázat közepén. Ugyan a jövő évi Európai Kupákra csak 2 pont vesztessége van, de ott van a jelenleg jól játszó Napoli és AC Milano. Másképen a csapat semmivel sem nem különleges, 25 körben 32 pontot szereztek, 9-7-9 a mérlege. Azonban az utolsó előtti mérkőzésben kudarcot vallott, 0:3 vereséget szenvedett otthon a 18. Genoával, és utoljára 1:1 döntetlent otthon a 15.-ik Udinesevel. Nem segített a csapatnak a hazai környezet sem. Az első kölcsönös találkozójuk Lazioval ebben az évadban igen csak érdekes volt, ezt Bolognaban játszották, ahol 2:2 döntetlen született, mindkét csapat a 88. percben piros lapot kapott és Correa Laziobol nem hasznosította a szabadrúgását.

Ha minden leírottat figyelembe veszünk, akkor nem marad hátra más, mint fogadni egészen bátran Lazio győzelmére, amire a bukmékerek elégé jó szorzókat írtak ki.  Lehetséges fogadni még a gólok számára is, mivel a két csapat találkozóin a gólokból nincsen hiány.

A  mi tippünk: Lazio Roma győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,50

 

Rate this post