Super League 18. köre: Lamia – Olympiakos, Január 12

Labdarúgás, vasárnap,  2020, Január 12, Görögország, Super League, 16:15

Az idén a görög bajnokságon úgy néz ki a dolog, hogy nagy harcok fognak folytatódi PAOK és Olympiakos között a bajnoki címért. Most Olympiakos Lamie stadionjára utazik, ahol csak a 3 pont jöhet szóba. Lamia a bajnokságon még csak a 3. évadát játsza,  az elsőben a 13. helyen végzett, a másodikban a 7. helyen és jelenleg a 8. helyen áll 5-7-5 mérleggel, 15:20 gólaránnyal és 22 ponttal. Nagyon jól játszanak hazai környezetben, ahol a mérlege 3-5-0. A játékosai értéke pénzben 6 millió euró. Nem található itt igazán ngay sztár, sőt csak 10 idegen játékosuk van, a hazai játékosok közül talán ismertebb a 38 éves Loukas Vyntra, vagy Vasilios Pliatsikas. Lamia 17 párabjjban csak 15 gólt szerzett és 20 gólt kapott, tehát problémái vannak a támadásban, de a védelme elégé magas szinten van. A produktivitásban Thuram volt sikeres, aki 6 gólt szerzett, ezért Konyaspor vissza hívta őt, így jelenleg Romanič 4 gólpasszal, Tyrone 3 gólpasszal és Bejanarol 2 góllal és 1 gólpasszal vezetik a hatékony játékosok ranglistáját.

Olympiakos jelenleg  a leggazdagabb görög klub. A tavalyi évadban ugyan nem szerezte meg a bajnoki címet, de eljutott a selejtezőn keresztül a Bajnokok Ligájába, ahol a csoportjában a 3. helyet foglalta el és most várakozik arra, hogy az Európa Liga tavaszi részében játszik majd Arsenal ellen. A játékosok káderének értéke pénzben 86 millió euró, itt több ismert játékos is van, mint például a kapusban José Sa, Ruben Semedo, Svetozar Markovič, Bruno Gaspar, Elabdeaoulli védők, Valbuena, Fourtounis, Benzia középpályások, és El Arabi, Podence, vagy Soudani támadók. Olympiakos jelenleg a táblázatban az 1. helyen áll 12-5-0 mérleggel és 1 pont előnnyel PAOK csapatára. Ez a csapat Lamia ellen megnyerte mind az 5 bajnoki mérkőzését, négy alkalommal nem kapott gólt sem, de a múlt évadban kiesett ezzel a csapattal a Kupából, ami egyfajta figyelmeztetés az óvatosságra, nem szabad nekik semmit alá becsülni. Érdekesség, hogy a házigazda edzője Mantzios Olympiakos csapatával 13 alkalommal találkozott, és egy alkalommal sem nemszerzett 1 pontot sem.

Ez várható a vasárnapi mérkőzéstől is, a vendégek kádere sokkal jobb minőségű, bár  hivatkozni lehetne a házigazdák hazai környezetére, de ez nem lesz elég a győzelméhez.

A  mi tippünk: Olympiakos győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,38

 

Super League 18. köre: Lamia – Olympiakos, Január 12 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Betclic