Superliga: Midtjylland – Esbjerg, Július 12

Labdarúgás, péntek,  2019, Július 12, Dánia, Superliga, 19:00

A dán legmagasabb liga nyitó fordulója Herningben kezdődik, ahol a házigazda Midtjylland találkozik Esbjergel. A tavalyi évadban Midtjylland a második helyen végzett, Esbjerg pedig a harmadikon. Így mindkét csapat játszott a selejtezőben a résztvételért az Európa Ligában. A legénységet a házigazdánál csak azok a játékosok hagyták el, akik vendégelni voltak itt. Másképen együtt megmaradtak, sőt, két érdekes játékossal voltak kiegészítva külföldről. Az első Sory Kaba, 23 évej játékos Maliból, támadó, aki Dijonból érkezett 3,5 millió euróért, a második Evander, 21 éves Brazil játékos, aki Vasco de Gama csapatából érkezett 2 millió euróért. Midtjylland az előkészítőben csak 3 mérkőzést játszott le, először éppen Esbjergel 0:2 vereséget szenvedett, amikor ez a 16. perctől tartott ki további gólok nélkül, ezután megverte a holland Vitesse Arnhem csapatát 4:3 és végül Lech Poznannal 1:2 vereséget szenvedett. A legénysége értéke öszesen jelenleg 37 millió euró.

A másik oldalon Esbjerg nem nagyon mozgatta a káderét, csak azok a játékosok távoztak, akiknek végződött a szerződésük és ezek új játékosokkal voltak helyettesítve, akiknek szintén nem volt érvényes szerződésük. De az újonan érkezők nem rendelkeznek elegendő minőséggel, hogy egyenesen az alap csapatba illeszkedjenek, így felesleges jelenleg ezekre odafigyelni. Esbjerg azelő mérkőzésekben szintén 3 meccset játszott le, először Randersel 2:2 döntetlent szerzett, majd az enlített Midtjyllandot verte meg 2:0 és a végén Vejlevel 0:1 vereséget szenvedett. A  két csapat utolsó kölcsönös mérkőzéseinek az eredményei a hazai ligában 1:2, 2:2, 2:2, 3:1, 3:1, 3:0, 2:1, 2:0, 5:1, tehát Midtjylland 6 alkalommal győzött, 2 döntetlene volt és 1 veresége. Ezek biztosan meggyőző számok, kétségtelenül a házigazda jobb csapat, és a múltban is jobb volt. Ha a gólokat nézzük, bőven volt gól is, csak 1 esetben volt 2 gól, másképen már csak több.

Fogadni óvatosan 1,5 gólra nem nagyon éri meg a szorzó miatt, 2,5 gólra már jobban, de van itt kockázat is, a győztesre szerintem jó szorzóval a házigazdára jobban megéri.

A  mi tippünk: Midtjylland győzelme – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,53

 

Superliga: Midtjylland – Esbjerg, Július 12 5.00/5 (100.00%) 1 vote