UEFA Európa Liga 2019/2020: FC Köbenhavn – Celtic Glasgow, Február 20

Labdarúgás, csütörtök, 2020,  Február 20, Európa Liga, 18:55

FC Copenhagen otthon a dániai ligán, 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel a második helyen áll. Ami az Európai Ligát illeti, ott ez már érdekesebb, mivel otthon csak 1 győzelmet szereztek, a további 2 mérkőzésben 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek, ellenkezőleg, idegenben a csapat sikeres volt, 1 győzelmet és 2 döntetlent szerzett. A győzelmét Luganoval Svájcban szerezte, a döntetleneket a svéd Malmő és Dynamo Kyjev ellen szerezte. Ezeknek az eredményeknek köszönhető, hogy Malmő után a második helyet foglalták el. Jelenleg a csapat Viktor Fischer sérülését jelentette be, de a legjobb gólszerzőinek Pieros Sotiriou és Michael Santos-nak játszani kellene, és nem tudni, hogy Dame N’doye belép az alapba, vagy nem, aki már a hazai bajnokságon 8 gólt szerzett, de az Európa Ligán még eddig nem szerzett gólt. De ennek az oka a  sérülése, mivel ez miatt az Európa Ligán csak egy mérkőzést játszott le.

Celtic Glasgow a szabványai szerint vezeti a bajnokságot otthon két vereséggel és egy döntetlennel. Ami azt illeti, ez a csapat inkább a Bajnokok Ligájába tartozik, de maguk rontották el az egészet, amikor vereséget szenvedtek a román CFR Cluj csapatától a selejtezőben, amikor idegenben döntetlent értek csak el és otthon 3:4 vereséget szenvedtek. A sors iróniája, hogy CFR Cluj is bejutott az Európa Liga csoportjaiba, ahol Celticnek még harcolni kellett a veszélyes AIK Stokholm ellen. Azonban Celtic problémák nélkül a két mérkőzéssel megbírkózott, otthon 2:0, idegenben 4:1 győzelmekkel. A csoportok fázisában Celtic az említett CFR Cluj, Rennes és Lazio Roma  csapataival játszott és csak egyetlen vereséggel az első helyről jutott tovább. Celtic játékosi, úgy tűnik, rendben vannak, és ami fontos, az otthoni ligán, úgy mint az Európa Ligán, is sikeresek. Meg lehet említeni Edouar Odsonnet, aki az európai versenyben 2 gólt, a hazai ligán 20 gólt szerzett, majd James Forrestet, 3 góllal az Európa Ligán és 10 góllal a hazain. Vagy még Ryan Christiet, aki szintén 3 gólt szerzett az Európa Ligán és 11 a hazaiban.

Nehéz igazán megjelölni ezekben a versenyekben a győztest, de egy kicsit néha-néha kockáztathatunk, szerintem Celtic lesz a jobb csapat, ezért a győzelmére fogadok. De csak óvatosan.

A  mi tippünk: Celtic Glasgow győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,39 

 

UEFA Európa Liga 2019/2020: FC Köbenhavn – Celtic Glasgow, Február 20 5.00/5 (100.00%) 1 vote