Bundesliga 21. köre: Hertha BSC – Bayern München, Február 18

Labdarúgás, szombat, 2017  Február 18, Németország, Bundesliga, 15:30

A német bajnokság ismét javában zajlik és a szombat egy érdekes párbajt hoz, amelyben Hertha Berlin vendégli a pályáján Bayern Münchent. Ez a találkozó érdekes lesz főleg a fogadás szempontjából. De először mondjunk valamit a statisztikákról.

A világos favorit a vendégek Münchenből lesznek, akik húsz találkozó után mindig az első helyen vannak a táblázatban hét pont előnnyel a második Leipzig-re, mellesleg, talán a verseny legnagyobb meglepetésére. Hertha tartja magának a szolíd hatodik helyet, amelyet ebben a találkozóban védeni fog a hetedik Köln ellen, amelyre csak egy pont előnye van.

Bayern mögött egy kiváló sorozat találkozó áll, az utolsó öt párbajban csak egyszer veszített pontokat, egy döntetlenben Schalkevel. Másképen mgszerezte Bremen sklapját (2:1), és a német kupán megbírkózott Wolfsburggal (1:0), azután a liga versenyben Ingolstadttal (2:0) és az emelkedési tendenciáját megerősítették a müncheniek a héten a Bajnokok Ligája találkozóján Arsenal ellen, amelyet egy megalázó 5:1 gólaránnyal zúztak szét.

Azért Hertha elveszítette az utolsó négy találkozót ötből, utoljára Schalkevel szenvedett vereséget. Azelőtt a német kupa nyolcaddöntőjében vereséget szenvedett büntető rúgásokra a hazai Dortmunddal. A házigazda azelőtt nem bírkózott meg Freiburggal, vagy leverkusennel sem., de képesek voltak legyőzni Ingolstadtot.

Az előző kölcsönös mérkőzések statisztikája egyértelműen Bayern javára szólnak, amely Herthát már ötször egymás után megverte, és minden alkalommal ez egy egyértelmű eredmény volt, amikor Bayern nem engedett az ellenfelének szerezni egy gólt sem. És ez több, mint valószínű ebben a kolcsönös találkozóban is, mert a vendégeknek van a legjobb védelmük az egész bajnokságon, eddig csak 12 gólt kaptak. Másrészt is nagyon jól müködnek, 45 góllal Bayern a legjobb gólszerző csapat a Bundesligában. Ezt elsősorban Robert Lewandowskinak köszönheti, aki ezen az adagon tizenöt góllal részesedett.

Ettől gombolyodik le a mi fogadási tippünk is erre a találkozóra. Ha Bayern győzelmére a szorzó túl alacsonynak tűnik, miért ne fogadni az esélyre, hogy a házigazda nem szerez egy gólt sem?A korábbi kölcsönös mérkőzések, a két csapat jelenlegi formája és Bayern majdnem golyóálló védelme Manuel Neuer-rel bebiztosítva a kapuba ennek a fogadásnak a javára szól.

A  mi tippünk: Bayern München győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,45 szorzóval.

 

Bundesliga 21. köre: Hertha BSC – Bayern München, Február 18 5.00/5 (100.00%) 1 vote