Ligue 1 – 34. köre : Marseille – Nantes, Április 28

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Április 28, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Ma nézzünk egy francia mérkőzést közelebről, Marseille és Nantes találkoznak. Marseille edzője elsősorban olyan játékosokra támaszkodik, mint Balotelli, Thauvin, Germain, Ocampos, vagy például Lopez középpályás. És úgy látszik, hogy az utolsó hetekben megy nekik, ezt az eredšményei is bizonyítják. Az utolsó bajnoki körben Guingamp stadionján 1:3 eredménnyel nyertek, és tekintettel a helyzetekre a pályán, egészen megérdemelten. Marseille egyszerűen jobb volt, mint az ellenfele, sok veszélyes helyzetet teremtett és három alkalommal gól lett belőlük. Nagyon jó teljesítményt mutatott az utolsó előtti bajnoki párbajában is, amikor otthon játszott Nimes ellen, itt 2:1 győzelmet szerzett. Bár az eredmény csak szoros volt, a játék dominancia ismét maeseiile oldalán állt. Tehát ismét egészen megérdemelt győzelem. Ez csak megerősítette a jelenlegi formáját. Marseille még mindig az 5. helyen áll, ahoz, hogy bejussanak az Európai kupákra még 2 pnt hiánya van a 4. St. Etienne-re. Azonban az évad végéig már csak 5 mérkőzés marad hátra, így a motivációja bizonyára óriási lesz.

Az ellenfelük Nantes, ez a csapat az idén csak átlagos teljesítményeket nyújt, ehez az eredményei is megfelelnek. Jelenleg a bajnoki táblázatban csak a 13. helyen állnak, a kiesése már gyakorlatilag lehetetlen, mint az is, hogy eljusson az európai versenyekbe. Így már a csapat nem játszik semmiért, motiváció nélkül játszik. Legalább már nyugodtabban játszhatnak, és bár az ellenfeleinek nem sok gólt adnak, azért sikerülhetne nekik most is legalább egyet beadni, főleg, amikor a házigazdavédelme talán gyengébb mostanában. Nantes 33 párbajban 40 pontot szerzett 11 győzelemért és 7 döntetlenért, 41:45 a gólaránya, a vereségeiből 15 volt. Az utolsó 3 bajnoki párbaját megnyerte, utoljára otthon Amiens ellen 3:2, de azelőtt otthon meglepően szintén 3:2 Paris SG csapatát, és ezelőtt még Lyont is 2:1 eredménnyel szintén otthon.

Bízok azonban a hazai környezet varázsában, a jobb motivációban és mégis csak valamivel jobb minőségű káderben, tehát Marseille győzelmében.

A  mi tippünk: Marseille győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,55