La Liga 36. köre: FC Sevilla – Leganes, Május 03

Labdarúgás, péntek,  2019, Május 03, Spanyolország, La Liga, 21:00

Úgy tűnik, hogy Spanyolországban senki sem nem szeretne jövőre játszani a Bajnokok Ligájában, hasonló módon,mint Angliában. Az utolsó körben Sevilla vereséget szenvedett, szintén Getafe is és Valencia. A megálmodott 4. helyen ebben a pillanatban ugyan éppen Getafe áll, de Sevillának éppen annyi a pontja,mint neki, csak rosszabb a gólaránya. Se Sevilla és Getafe előtt is még nehéz ellenfél van, Sevilla Atletico Madrid stadionján játszik, míg Getafe Barcelonába utazik. Így még ez a kérdés nyílt marad egy ideig. Az esélyére várakozik a hatodik Valencia is, de ennek a csapatnak már 3 pont hiánya van, bár már az utolsó 3 párbajban a legkönnyebb ellenfelei vannak.

Sevillának így feltétlenül otthon Leganes ellen győzelmet kell szereznie, amely csapat már gyakorlatilag nem játszik semmiért sem. Ezzel tehát Sevilla megbírkózhatna, mivel az utolsó hazai párbajokban nem veszített pontokat, Valenciával 5:0 volt a végeredménye, Betissel 3:2, Alaves csapatával pedig 2:0. leganes az utolsó 2 párbajában otthon játszot, és nem szerzett itt egyetlen gólt sem, 0:0 Vigoval és 0:1 Betis csapatával. Leganes formája idegenben nem valami káprázatos, 3-4-10 és a gólaránya 14:25. Sevilla az utolsó körben Gironában játszott, ott 0:1 vereséget szenvedett ott, és Banega is büntetést kapott. De Sevilla kádere elégséges ahoz, hogy jó minőségű játékosokat tudjon állítani a gyeppre, így ez talán nem jelent számára nagy problémát.

A két csapat utolsó kölcsönös mérkőzését Leganes stadionján játszották, ez pontosztoszkodással végződött 1:1 eredmény után. De az utolsó kölcsönös mérkőzésben, amelyet Sevillában játszott a két csapat, a házigazda győzelmével végződött, 2:0 végeredménnyel, és azelőtt is Sevilla volt a sikeresebb csapat, ez 2:1 győzelemmel végződött a javára. Sevillának már nincs hová visszavonulni, mert az La Liga is kiesett, így ha be szeretne jutni jövőre a Bajnokok Ligájába, akkor már csak a spanyol bajnokságon kell neki jó eredményeket szerezni, ezért számára a 3 pont kötelesség. Az ellenfelének gyakorlatilag hiányzik a motiváció, miért nem kihasználni ezt a helyzetet?

A  mi tippünk: Sevilla győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,43