Premier League 37. köre: Arsenal London – Brighton, Május 05

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Május 05, Anglia, Premier League, 17:30

Angliában a jelenlegi évadban nagy harcok folynak az első 4 helyért, amelyek elhelyezkedést jelentenek a jövő évi Bajnokok Ligájába. Arsenal szépen belekezdett a szeonba, de ezután jött a kellemetlen 3 vereségű sorozata, ez a csökkenést jelentette az 5. helyre.  Jelenleg tehát Chelseára 2 pont vesztessége van, így már nem engedheti meg magának habozni. Van még egy esélye hogyan bejutni a Bajnokok Ligájába, ez az Európa Ligán keresztül sikerülhetne, mivel csütörtökön otthon 3:1 győzelmet szerzett Valencia ellen. Arsenal otthon nagyon erős, az utolsó 15 hazai párbajában 12 alkalommal Arsenal győzött, csak háromban szenvedett vereséget. Az egyetlen sokkoló hazai vereség nemrégen jött, amikor Crystal Palace győzött Arsenal stadionján 2:3. Mind a  15 hazai párbajban legalább 2 gól esett. Igen, általában a dolog úgy néz ki, hogy Arsenal a hazai bajnokságon nem túl sikeres, de mégis csak nem engedheti meg magának már pontokat veszíteni.

Brighton a bajnokságon még csak a 2. szezonját játsza, a célja játszani a jövő évadban is. Jelenleg 2 körrel a verseny vége előtt a 17. helyen állnak, mivel az első kieső csatra 4 pont előnye van. Bár Brighton tragikus formában van, amikor az utolsó 8 párbajban csak 1gólt szerzett, ezért nem meglepő, hogy ebből csak 2 döntetlent szerzett. A nemrégi párbajában idegenben Tottenham ellen Brighton nem volt képes eljutni a pálya második felébe. Mivel nem lehet feltételezni, hogy Arsenallal győzni fog, és az utolsó párbajban Manchester City várja, itt sem nem feltételezhető a győzelme,  így már csak arra támaszkodhat, hogy Cardiff nem szerez győzelmet Crystal Palace ellen, vagy Manchester United ellen, ami elégé valószínű.

Arsenal számára ez egy nagyon fontos párbaj lesz, mellesleg, ez Arsenal utolsó hazai párbaja is. Ezért a saját rajongói előtt a szép teljesítmény mellett gólokat is szeretne szerezni, természetesen győzni is szeretne, a motivációja így óriási. Ahogyan megírtam, nem feltételezhető, hogy a vendégek ezt megakadályozzák, mivel a mérkőzései idegenben nagyon tragikusak. Nem beszélve a káderük minőségéről.

A  mi tippünk: Arsenal London győzelme – a legjobb oddsok az 22Bet fogadóirodánál 1,43