Premier League 28. köre: Manchester City – Liverpool FC, Március 19

Labdarúgás, vasárnap 2017  Március 19, Anglia, Premier League, 17:30

A  Premier League vasárnapi találkozója egy érdekes csatát hoz a táblázat éléről Manchester City és Liverpool között. Ezel a csapatok együtt Tottenhammal a táblázat élén mozognak az utolérhetetken Chelsea  után és a második helyért harcolnak. City jelenleg a harmadik helyen vannak és azonos a pontszámuk, mint a második Tottenhamnak, Liverpool a negyedik egy pont vesztességgel, de egy mérkőzéssel többettel.

Liverpool egy nem irigyelésre méltó helyzetben van. Mögötte ugyanis Arsenal van, akinek két párbajjal kevesebb van. A külömbség a két klub között öt pont, úgy hogy Liverpoolnak ebben a párbajban feltétlenül pontot kell szerezni. Az ideális a győzelem lenne, amely őt az ideiglenes harmadik helyre juttatná a táblázatban, sőt, a kedvező körülmények között a másodikra is. A kölcsönös mérkőzésekben a legközelebbi riválisáival Liverpoolnak stratégiai előnye van, mert nemrégen Arsenalt verte meg 3:1 és azelőtt Tottenhamot 2:0. Kár a veresége Leicesterben, de vissza a győzelem hullámára Reds-et a győzelem Burnley-vel hozta.

City sem áll olyan jól. Tepa Guardiola csapata kedvetlen a szerdai Bajnokok Ligája találkozójától, amelyben Citizens Monacotól 3:1 vereséget szenvedett és így a milliomos versenytől az idei évben elbucsuzott. City számára így keserű lett az előbbi győzelme az FA Cup negyeddöntöröl Middlesbrough ellen.

Ami a teljesítményt illeti, mindkét csapat ezzel és a gólszerzéssel is hasonlóan áll. City-t Sergio Aguero húzza a 12 góljával, Liverpoolt azonos pontos találattal Sadio Mane. Mindkét egységben szolid módon érvényesülnek a többi játékosok is. Meg kell jegyezni, hogy Liverpoolnak egy góllal jobb a gólaránya.

A Decemberi mérkőzést Anfield Roadon Liverpool nyerte meg a lehető legszorosabb arányban 1:0. Sőt, az előző szezonban 3:0 győztek. Még a történelmi szempontból is City nem nagyon sikeres Liverpool ellen, szintén sok döntetlen szokott lenni. Ebből az okból is javasoljuk a fogadástm hogy a vendégek nem szenvednek vereséget, amely viszonylag alacsony kockázatot kínál érdekes szorzóval.

A  mi tippünk: Liverpool nem szenved vereséget dupla esélyben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,89 szorzóval.

 

Premier League 28. köre: Manchester City – Liverpool FC, Március 19 5.00/5 (100.00%) 1 vote