2018 Labdarúgó Világbajnoki selejtező: Írország – Wales, Március 24

Labdarúgás, péntek 2017  Március 24, 2018 Világbajnoki selejtező, 20:45

Nagyon érdekes derbit hoz a pénteki  selejtező a 2018-asi világbajnokságra. Írország és Wales mérik az erejüket, két ország egy szigetről. Mindkét csapat teljesen más helyzetben van, míg Írország négy találkozó után vezeti a D csoportot, Wales csak a harmadik helyen van és igyekeznie kell, ha még továbbá is álmodni akar arról, hogy mint a tavalyi sikeres tevékenységét az Európa bajnokságon megismétli jövőre a világbajnokságon is.

Számokban kifejezve, Írország mögött négy párbaj van, abból három győzelem és egy döntetlen, tehát tíz pontja van egészében 7:3 gólaránnyal. A döntetlent az Írek közvetlen a selejtező első párbajában játszották Szerbia pályáján. Azután már csak győztek, bár soha nem egyértelműen – Georgia ellen otthon 1:0 győztek, Ausztriábanazonos arányban, és csak Moldova ellen a pályáján három gólt raktak be. A támadás fő szervezője James McClean, aki már három gólt szerzett és Írország egyetlen játékosa, aki töbször volt sikeres, mint egyszer.

Walesnek négy találkozó után egy győzelme van és három döntetlene, tehát egészében hat pontja van 8:4 gólaránnyal. A második Szerbiára két pont vesztessége van és a másik oldalról eddig a négy pontos Ausztria szemtelenkedik. Határozottan nem lenne jó, hogy ha a csapat Gareth Bale körül további pontokat veszítene. Itt az ideje beletámaszkodni és elkezdeni győzni. Az első találôkozóban Moldova ellen ez sikerült, de ezután jött a 2:2 döntetlen Ausztriával és a két 1:1 döntetlen Szerbiával és Georgiával. A játék fő rendezője Gareth Bale Real Madridból, aki már négy gólról gondoskodott. De Walesnek nem muszály, hogy kifizetődő legyen csak rá támaszkodni.

Mit várjunk tehát ettől a mérkőzéstől? Az utolsó kölcsönös találkozó 2013-ban volt, tehát már nem annyira meghatározó. Csak a rend kedvéért, akkor ez gólnélküli döntetlen volt.  De ez nem várható a pénteki párbajtól. A favoritunk Írország. Hazai pályán játszik és eddig a selejtezőn egészen jól boldogul. A fogadás a győzelmére ezen túlmenően meglehetősen érdekes szorzóval van értékelve.

A  mi tippünk: Írország győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 2,60 szorzóval.