Fogadás a teniszre

Fogadás a teniszre valószínűleg egyike a legnehezebb tudományágak közül, amelyet a sportfogadásban meg lehet találni. Bár itt a kollektív sportokkal ellentétben nem fenyeget a döntetlen, egy csomó attribútumot szükséges figyelni, amelyek hatással lehetnek a végeredményre.

Rengeteg fogadó az elemzését csak úgy elüti futólagos megtekintéssel, hogy az adott játékosok hogyan állnak a ranglistán. De ez, természetesen, nem elég és sokszor inkább félrevezető adatról van szó. Elsősorban tehát fontos megérteni, hogyan működik maga a teniszezők ranglistája. Hogy a játékosoknak meg kell védeni a pontokat a sikereikért a tavalyi év versenyeiből és a csökkenés a ranglistán nem a formájuk veszítésével van okozva, de például a pihenéssel is egy fontos verseny előtt.

Létfontosságú a tenisz mérkőzések előtt természetesen a flület, amelyen játszanak. A játékosoknak megvan a maga kedvenc felületük, amelyeken a világos outsider is képes kiegyensújzott párbajt játszani a favorittal és ellenkezőleg, jobb minőségű játékos is a nem kedvelt felületen kínlódhat. Főként a spanyol játékosok ismertek azzal, hogy többnyire inkább a téglaport kedvelik, a gyorsabb felületek problémássak.

Jobban, mint bármilyen más sportnál, szükséges figyelni a tenisznél, hogy hogyan boldogultak a játékosok a múlt párbajokban és milyen a terhelésük a párbajokban. Gyakran előfordul, hogy a játékosok három napon belül két nehéz párbajt is le kell hogy játszanak, mindegyiket más kontinensen. Nem tekintve az utolsó évek trendjére, amikor a single szakemberek is a páros versenyeken vesznek részt, amely természetesen szintén meríti az erejüket.

A változók száma a teniszben igazán bőszámú és gondosan figyelni minden részletet nagyon időigényes.