Premier League 12. köre: Manchester United – Newcastle, November 18

Labdarúgás, szombat 2017  November 18, Anglia, Premier League, 18:30  16.11.

Jose Mourinho a Manchester United csapatával az Old Trafordon meg akarja tartani magának a legyőzhetetlenségét és most ezt neki el akarja rontani Rafael Banitez Newcastle csapatával. A verseny újonca az idei Premier Leaguet  jól kezdte, demost már ez nem az igazi. Ezért nem is feltételezhető, hogy a Vörös Ördögök otthon pontokat veszíthetnének. De volt két hetes szüneet, ami mindig csaló. Valaki pihent, valaki képviselt. Nézzük tehát közelebről a szombati mérkőzést. Néhány tény. Manchester United othon a versenyen 22 párbajban verhetetlen volt egymás után. A liga utolsó 6 hazai párbajában tiszta maradt a számlája. Newcastle nem volt képes a Premier League 15 párbajában az utolsó 16-ból idegenben győzni. Szintén az utolsó 6 liga párbajból idegenben ötben maximum 2 gól esett.

Manchester Unitedben Paul Pogba már hamarosan visszatér a csapatához, de még túl korán van erre.Marcos Rojo is a gyógyulásában előre haladt, amikor a B csapatban már játszott is, de még korai lenne az A csapatba állni. Phil Jones is kérdőjeles, mert a comb izma sérült meg nemrégen. Marcus Rashford és Anthony Martial fognak harcolni a helyért az élen, Marouane Fellaini pedig egy lehetőség lehet a középpályára. Newcastle csapatánál Mikel Merino az utolsó információk szerint 8 hétig nem áll gyepre a háta sérülése miatt. Rafa Benitez így a pálya közepén Mo Diame-vel együttnűködhetne jobban. Jacob Murphy a bal szárnyon indulhatna, míg Christian Atsu nem gyógyul a sérüléseiből. Paul Dummett augusztus óta nem játszott, túl sok lenne neki egy ilyen fontos párbaj. Marad a kérdés is, hogy Robert elliot játszik –e, mert családi okok miatt távozott az írországi válogatotból.

A nemzetközi szünet Manchester számára a megfelelő időben jött, mert az Old Trafordon már egészen negatív hetek voltak. Jose Mourinho bízik benne, hogy néhány kulcsfontosságú játékost vissza hoz a gyengélkedőről és így a csapatát még karácsony előtt a legjobb nyugalomba hozza. Newcastlenek lehet hogy jó volt az indulása a szezonba, de az utolsó 6 párbajban csak 1 győzelmet szerzett. Rafael Banitez a szünetet örömmel fogadta, a legénységével jobban átdolgozhadta a taktikáját. Mourinho és Benitez mérlege kiegyensújzott, így az ellenfele elé akar jutni mindegyikük. Ez 2007-óta először tortént meg, hogy találkoznak. United ebben a szezonban otthon eddig nem kapott gólt, így meglepetés lenne, ha éppen Newcastle lenne az a klub, amelynek  sikerülne megszakítani ezt asorozatot. Idegenben nem nagyon sikeresek mostanában.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,28