Serie A 4. köre: AS Roma – Chievo, Szeptember 16

Labdarúgás, vasárnap,  2018  Szeptember 16, Olaszország, Serie A, 12:30

AS Roma csapatát biztosan mindenki nagyon jól ismeri. Mint évente, az idén is szeretnének harcolni a legmagasabb helyekért. A kiváló 3.helyet szeretnék megvédeni az idén. Szintén a Bajnoko Ligájában jó eredményeket értek el. Azonban az idén a kezdet igen csak zavarbaejtő volt. Ez részből a kellemetlen sorsolás oka is lehetett. Az első körben győzelmet szerzett a nagyon kellemetlen Torino stadionján 1:0 eredménnyel. A másodikban otthon 3:3 döntetlent szereztek Atalantával, ezt az eredményt hálával veszik, mivel az első félidő után még 1:3 vesztességben voltak. A 3. körben AC Milano stadionján 1:2 eredménnyel szenvedtek vereséget és nem túl jó teljesítményt mutattak. Az utolsó habozásaik után van mit javítani és Chievo erre egy ideális ellenfél. AS csapatában nagyon jó minőségű játékosok vannak, mint Džeko, De Rossi, Pastore, Kolarov, Fazio, El Shaarawy, N´Zonzi vagy Manolas. A fővárosban olyan csapatokkal, mint Chievo nem sokat szeretnének tétovázni és biztosan nem szeretnének pontokat veszíteni.

Chievonak határozottan mások az ambiciói, mint az ellenfelének, elsősorban meg szeretnék magukat menteni és a versenyben maradni. De az első körök éppen az ellenkezőt mutatják, bár az ellenfelei nehéz kaliberűek voltak. Az első körben hazai pályán nagyon élesen kezdtek, amikor Juventuszt fogadták, a találkozó 2:3 eredménynel végződött, megérdemelten, mert a vendégek voltak a jobb csapat. A második körben Fiorentinába utaztak és ismét megérdemelten szenvedtek vereséget, de ezúttal 1:6 eredménynel. A harmadikban pedig otthon játszottak Empoli ellen és a találkozó 0:0 döntetlennel végződött, ahol Empoli volt valamivel jobb csapat. Chievo otthon nagyon kellemetlen tud lenni, de idegenben ez a kellemetlensége elmúlik. A csapatban hiányoznak a sztárok, az ismertekből például Stepinski, Birsa, Obi vagy Rigon játszanak a klubban, de ezek mégsem nem olyan minőségű játékosok, mint AS csapatában.

A kölcsönös párbajok statisztikájában  látni, hogy AS otthon Chievot 5 alkalommal egymás után verte meg, ebből legalább négyszer 2, vagy magasabb gólkülömbséggel. Most is hasonló eredményt várok.

A  mi tippünk: AS Roma győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,28