Bundesliga 4. köre: Augsburg – Bremen, Szeptember 22

Labdarúgás, szombat, 2018  Szeptember 22, Németország, Bundesliga, 15:30

Szombaton a német Bundesliga 4 köre játszódik,  benne többek között Augsburg is találkozik Bremen csapatával. Augszburg eddig 3 párbajban a bajnokságon 4 pontot szerzett. Az első körben idegenben Fortuna Duessedorf csapatát verte meg 1:2 aránnyal, ebben a párbajban fölényben voltak, de ami fontos, 4 komoly esélyből kettőt kihasználtak. Ezután otthon Borussia Moenchengladbach várta a házigazdát, 90 perc múlva 1:1 döntetlen végeredménnyel felyezték be a párbajt. De meg kell mondani, hogy Augsburg számára ez 2 pont vesztesség volt, mivel az egész párbajt kórmányozták. Gólt az egyetlen esélyből kapták. A 3. körben Mainz stadionjára utaztak, ahol ,ég a 82. percben döntetlennek nézett ki a dolog. Először Dong-Won juttatta vezetésbe a csapatát, de 5 percen belül Ujah egyenlített és nemsokára Alexander Maxim temette el a vendégek reményeit. Tehát Augsburg az utolsó 2 párbajban 5 pontot mulasztott el, és szombaton ezen biztosan szeretne javítani.

Werder az új évadba aránylag sikeresen lépett. Először az első körben Hannover 96 csapatával osztoszkodott a pontokkal, a végeredmény 1:1 volt. De a párbajban mindkét oldalon sok esély veszett el, így nyugodtan több gól is lehetett volna a végén. A második körben Werder Eintracht Frankfurt stadionján 1:2 aránnyal szerzett győzelmet. A 20. percben Osako Brement vezetésbe juttatta, erre Willems éles párbajjal felelt vissza, így Frankfurt a 30. perctől csak 10 játékossal játszott. A második félidőben Pavlenka büntetőt intézett el, ez sikertelen volt, majd a 83. percben Rashic érkezett a pályára, ez a 96. percben Werdernek megszerezte a 3 pontot. A harmadik körnem otthon Werder ismét döntetlent szerzett meglepő módon a jelenleg 14. Nurnberggel, akinek csak 2 pontja van a számláján 2 döntetlenért.

Mindkét csapat ambiciói az idén magasabb szinten vannak, mint a tavalyi 11. és a 12. hely, ennek a játékuk is majd megfelel, és biztosan nem lessz unalmas. Szerintem a gólokból többet is láthatunk majd. A győztesre nem nagyon merek fogadni, de inkább a gólok számára, vagy arra, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,73