Copa del Rey: FC Barcelona – Levante, Január 17

Labdarúgás, csütörtök,  2019, Január 17, Spanyolország, Copa del Rey, 21:30

A legjobb európai klubok elsősorban a Bajnokok Ligájára, majd a hazai bajnoki címre, és csak utolsósorban a kupa versenyekre, amelyek azonban szerves részei egy labdarúgó-bajnokság ikonjának, az úgynevezett treblesnek (Bajnokok Ligája, hazai bajnokság és hazai kupa). A többi csapat, amely nem tart igényt a győzelemre a hazai bajnoságon,sem a résztvételrea Bajnokok Ligáján, inkább öszpontosítanak ezekre a kupa versenyekre. A jelenlegi helyzet az, hogy a múlt hét közepén mindkét csapat lejátszotta a Copa del Rey első körét, amelyben Levante otthon 2:1 eredménnyel győzött Barcelonával, amelyben hiányoztak a sztárok, a hétvégén mindkét csapat a hazai bajnokságon játszott. Itt kiderült, hogy Levantenek nagyon fontos a Kupa, mert a bajnoki párbajban Atletico ellen elég volt nekik Madridban gólok nélkül döntetlent szerezni, és nagyon nem kifáradni. Ha nem lett volna a büntetőrúgás, ez talán sikerült is volna. Barcelona teljes erővel ment a bajnoki párbajba és megőrizte magának a 3 pontot a kellemetlen Eibar ellen, bár a párbaj néhány pillanatában főként az első félidőben nagy volt a nyomás, és nem úgy nézett ki a dolog, hogy Barcelona a domináns csapat a pályán.

Mit jelent ez számunkra? Csütörtökön este látni fogjuk, hogy Barcelona tovább szeretne jutni, ez egyértelmű, és teljes erővel megy a párbajba. A Camp Nou stadionon tanúi lehetünk annak, hogy Levante védeni fog a teljes erejével. Lehetséges, hogy rövid időre egy-egy játékosa próbálkozik majd valamivel, de a könyörtelen Kupa taktika győzni fog a játék stílusával. Abban az esetben, amikor az első gól esik, a helyzet változik, védeni már nem lesz nagyon érdemes, és a vendégek elkezdenek gyakrabban támadni az ellenfelükre. Ezek a párbajok jellemzőek azzal, hogy kevés a gól, sok a sárga lap, néhány piros is bele kerül, egy-két büntetőrúgás. Levante számára ez kulcsfontosságú párbaj, mindent bele ad. Ez az egyetlen esély a Kupa megszerzésére.

Nagyobb az esélyük védeni a területüket és várakozni egy esetleges breikre, mint belekezdeni egy igazi labdarúgó támadásba. Szerintem arra érdemes fogadni, hogy nem túl sok gól esik a párbajban, mongyuk, hogy kevesebb, mint 5,5. A bátrabbak fogadhatnak kevesebbre, mint 4,5 gól.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 5,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,30