Premier League 27. köre: Arsenal London – Southampton, Február 24

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Február 24, Anglia, Premier League, 15:05

Először nézzük, hogy hogyan áll Southampton. No nem valami jól. Az első kieső helyen áll a táblázatban, ez a 18. hely és eddig csak 24 pontot szereztek. Utoljára 1:2 vereséget szenvedtek Cardiff csapatával, amely szintén azért harcol, hogy a versenyben maradjon és hála a győzelmének, éppen Southampton elé jutott. Southampton ezelőtt métszer döntetlent szerzett  azonos 1:1 eredménnyel, először Burnleyvel, majd Crystal Palacevel is. A csapat mérlege 5 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség, a gólaránya 28:44. Egy kicsit meglepő, hogy az öszes 5 győzelméből idegenben 3 szerzett, majd 3 dönttelent és 7 vereséget szenvedett. Idegenben a gólaránya 13:23. Az egyik győzelme például Leicester stadionján jött 1:2 eredménnyel.

Arsenal otthon Southamptonnal nem engedheti meg magának a habozást, 3 pontra van szüksége egy ilyen csapattal. Arsenal számára pozitív hír az, hogy már egészségesek Aubameyang és Özil, a csapat két kulcsfontosságú játékosai. Mindketten már csütörtökön is játszottak Borisov ellen az Európa Ligán. Már Koscielny is egészséges, aki csütörtökön nem játszott. Mostanában nem játszik a csapat más versenyeket, így teljesen öszpontosíthat erre a mérkőzésre. Nem szabad neki semmit sem alábecsülni, még ha otthon játszik akkor sem, mivel az ellenfele az utolsó hetekben nem játszott rosszul. Arsenal Manchester Uniteddel és Chelseaval versenyzik a táblázatban  a 4. helyért, ahonnan még a Bajnoko Ligájára be lehetséges jutni. Eddig Unitednek 1 ponttal több van, Chelseanak azonos a pontok száma, így ez a harc még nagyon érdekes lesz talán egészen az utolsó fordulóig. Arsenal hazai mérlege kiváló, 10 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség, a gólaránya itt 28:11. Az utolsó 4 bajnoki párbajban Arsenal 3 alkalommal győzött és egyszer szenvedett vereséget 1:3 eredménnyel Manchester City stadionján.

Az utolsó két kölcsönös párbajban mindkét párbajt Arsenal otthon játszotta, győzelmet szerzett, 3:2 és 2:1 eredményekkel, talán hasonló eredményt várhatunk a vasárnapi mérkőzésben is. Talán még a gólokra lehetne fogadni, legalább 1,5 gólt láthatunk a párbajban. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,54