Serie A 28. köre: AC Milan – Inter Milan, Március 17

Labdarúgás, vasárnap,  2019 Március 17, Olaszország, Serie A, 20:30

A hétvégén az olasz Serie A 28. köre vár ránk, ez a kör egy milánói derbivel végződik, AC és Inter között. És ez nem csak városi derbi lesz, hanem táblázati is, mivel AC Milan csak 1 ponttal van előbb, mint Inter. AC Milan kiváló formában van és Karácsony óta minden találkozójában pontokat szedeget. Otthon az idén még nem szenvedett vereséget, és már két alkalommal fogadta otthon a táblázat második csapatát, Napolit. Az egyetlen vereségét az idén Juventusz stadionján szenvedtea Szuperkupán. Miben is rejlik a házigazda ereje, ez a védelmi tevékenysége, mivel az idén még a saját rajongói előtt nem kapott egy gól sem, és ez 5  találkozóból nagyon is jó eredmény. Ezen túlmenően az utolsó 5 körben minden alkalommal győzelmet szerzett és egészében 12 gólt szerzett bennük, ami szintén nagyon jó eredmény. A csapat 27 párbajban 51 pontot szerzett, a mérlege 14-9-4, a gólaránya pedig 41:23. A második Napoli csapatára már 6 pont hiánya van.

Inter Milan 1 ponttal késik AC mögött, tehát a 4. helyen áll és a formája szintén nem rossz. Azonban csütörtökön egy nagyon igényes találkozót játszott Franfurkt ellen az Európa Ligán, amelyben 0:1 vereséget szenvedett. Fiorentinában is 2 értékes pontot veszített, amikor hosszabbításban Fiorentina büntetőrúgást rúgott. Ezután jött a veresége Cagliari stadionján, és a klub játékosai a kedvüket csak az utolsó körben javították, amikor otthon Spal ellen 2:0 győzelmet szereztek. Inter az utolsó 2 mérkőzésében idegenben együtt 5 gólt kapott, ami szokatlanul sok. A csapatnál tehát ismét nem a támadás a probléma, ezt láthattuk több alkalommal is. Észrevehetően a védelem náluk a problematikus, ezért ha valamit javítani szeretne a csapat,az a védelem. Összefoglalva, a csapat 27 párbajban 50 pontot szerzett 15 győzelemért és 5 döntetlenért, 7 vereséget szenvedett és a gólaránya 40:22.

Ez a derbi egészen biztosan feszült lesz és mindkét csapat számára igénye. Ezek az eredmények szorosak szoltak lenni és az utolsó 3 párbaj döntetlen eredménnyel végződött. Most is nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést várok, amelyben nem túl sok gólt láthatunk majd. Szerintem kevesebbet,mint 2,5.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 2  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,68