Bundesliga 29. köre: Frankfurt – Augsburg, Április 14

Labdarúgás, vasárnap, Április 14, Németország, Bundesliga, 18:00 

Frankfurt jelenleg a Bundesliga 4. helyén van 15 győzelemmel, 7 döntetlennel és 6 vereséggel. Frankfurt formája mostanában kiváló, hiszen az utolsó 6 párbaját minden alkalommal megnyerte, utoljára a Bundesligában December 22.-én szenvedett vereséget Bayern ellen, azóta a mérlege 7-4-0. Jelenleg már hetesdzer egymás után szeretne győzni. Frankfurt a Bundesligán kívül kiválóan harcol az Európa Ligában is, ahol most a negyeddöntőbe jutott,  azelőtt Sachtar Donecket és Inter Milanot selejtezte ki. A csapatot a kapus Trapp húzza előre, a védelemben pedig Costa, Willems vagy N’Dicka, a támadásban  Jovic, Haller és Rebic, a tartallékban Kostic, Haseb és de Guzmán játszanak kiválóan.

Augsburg eddig a táblázat 15. helyén van 6 győzelemmel, 7 döntetlennel és 15 vereséggel. A 16.-ik Stuttgartra 4 pont előnye van, de a 16. hely már a pótselejtezőt jelentené az alacsonyabb ligába. Továbbá harcolni fog azért, hogy a versenyben maradjon. Az utolsó kétpárbaját egyértelműen elveszítette Nürnberggel és Hoffenheimmel, azlőtt Hannovert és meglepően otthon Dortmundot is megverte, váratlanul szerzett döntetlent Leipzigben is. Azonban ezek a mérkőzések előtt három alkalommal szenvedett vereséget. Az utolsó 10 mérkőzéséből idegenben így csak 1 pontja van a nemrégi döntetlenéért Leipzigben. A csapatot elsősorban Max, Baier és Rani Khedir tartják, a legjobb gólszerzőjük pedig Finnbogason.

A szezon első kölcsönös mérkőzével Augsburg stadiionján a vendégek Eintrach bírkóztak jobban meg, amikor 3:1 eredménnyel győztek. Úgy gondolom, hogy ezúttal is győzni fog Frankfurt, mivel a Bajnokok Ligájaért is harcolni szeretne, és Mönchengladbach, Wolfsburg sem Hoffenheim nem állnak túl messze tőle a táblázatban. Motiváció lehetne számára a 3. hely is, mivel csak 3 pont vesztessége van tőle. Bár egy nagyon nehéz párbaj után vannak Benficával, amely első meccsét 4:2 elveszítette, de a megmentésért játszó Augsburg talán nem jelent neki igazán veszélyt, bár elejinte biztosan kellemetlenül harapni fog. Bízok benne, hogy Frankfurt győzni fog.

A  mi tippünk: Frankfurt győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,54