Bajnokok Ligája: AEK Athens FC – MOL Vidi, Augusztus 28

Labdarúgás, kedd, 2018  Augusztus 28, Bajnokok Ligája, 21:00

AEK Athens, a csapat, amely a tavaly évadban a hazai bajnokságon teljesen remekül játszott. A bajnokságot 6 pont előnnyel nyerte meg a második PAOK csapat előtt és 13 pont előnnyel a harmadik Olympiakosra. Az idei évedba is kiválóan léptek, amikor a 3. előfordulóban kiselejtezték az erős Celtic cspatát. Annak ellenére, hogy a két párbaja a skóciai ellenfelével kiegyensúlyozott volt, a görögök játék kifejezése nagyon tetszetős volt. Úgy, mint a 4. előforduló első párbajában a magyar Videoton stadionján, ahol AEK 1:2 aránnyal győzött. Ismétlem magam, de AEK kiválóan játszot ezúttal is, mint egy homogén csapat. Különosen a görög támadó Bakasetsy teljesítménye, aki egy gólt szerzett és a másikra elkészítette a labdát. Egészen eddig tetszett is, persze csak addig, amíg a butasága miatt büntetést kapott. A többi görög csapatok is sikeresek, PAOK kiselejtezte Baselt és Spatak Moszkvát, Olympiakos pedig Burnleyben 3:1 győzelmet szerzett, azelőtt Luzernt selejtezte ki.

Videoton elsősorban egy olyan csapat, amely a védelmére támaszkodik leginkább. Arra a védelemre, amely gerince Vinicius és Juhász a kapussal Kovácsikkal dirigálva. Videoton a szezont a Bajnokok Ligája előfordulóival kezdte, benne találkozott először a luxemburgi Dudelangevel. Aki egyértelmű eredményt várt volna Videoton javára, tévedett. Annak ellenére, hogy egy foci torpe állt ellene, Luxemburgban csak 1:1 döntetlent szerzett, otthon 2:1 győzelmet. De sajnos, nem Videoton volt a jobb csapat a gyeppen. Azomban a 2. előfordulón már Videoton Ludogorets csapatát selejtezte ki 2:1 végeresménnyel a két párbajból. De ismét nem beszélhetünk játék túlerőről, inkább csak szerencséről, amely Videoton oldalán állt. Úgy, mint a 3. elyofordulóban a svéd Malmo ellen. Ez a csapat mindkét párbajban jobb volt, mégis Videoton jutott tovább. Bár el kell ismerni, hogy az eredményei mögött nem csak a szerencse állt, de a jó védelem is, azomban a támadás már nem olyan káprázatos. Különösen Scsepovics támadótól várnak a rajongói többet, de ez a játékos eddig az európai színpadon nem tud olyan sikeres lenni.

Bárhogyan nem tetszik, ebben a meccsben az egyértelműen erősebb csapatnak hiszek, AEK lesz a győztes, akinek a hazai környezet előnye is besegít.

A  mi tippünk: AEK Athens győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,59

 

Rate this post