Bajnokok Ligája: Ajax Amsterdam – AEK Athens, Szeptember 19

Labdarúgás, szerda, 2018  Szeptember 19, Bajnokok Ligája, 18:55

A Bajnokok Ligája szerdai programját Ajax Amsterdam kezdi a jelenlegi görög bajnokkal, AEK Athens csapatával. Ajax nem volt sikeres az utolsó években, amikor még a csoportokban kezdett, be se jutott a slejtezőkbe. A friss sikerek közé tartozik azonban a résztvétele az Európa Liga döntőjében, amikor Manchester United ellen a 2016/2017 évadban játszott, itt végül a holland csapat 0:2 vereséget szenvedett. A tavalyi éc Ajax számára totális kudarccal végződött, mivel a Bajnokok Ligája harmadik előfordulójában először Nice-vel esett ki és később az Európa Liga előfordulójából is a norvég Rosenborgal 2:3 és 0:1 vereségek után. A csoport fázisba az idén Ajax Sturm Graz-on, Standard Lutych és Dynamo Kyjev csapatain keresztül jutott tovább. A hazai bajnokságon a meglepő 1:1 döntetlen után az első körben otthon Heraclessel Ten Hag edző csapata felébredett és jelenleg már 4 győzelem van a számláján egymás után. A bukmékerek a holland csapatot vélik kiemelt csapatnak.

AEK minden eddigi párbajban a Bajnokok Ligáján szereztek gólt, sőt, még Glasgowban is Celtic ellen, ahol 1:1 döntetlent ért el és otthon a visszavágón 2:1 győzelmet. Az utolsó előfordulóban a sors kegyes volt hozzájuk, amikor MOL Vidi volt az ellenfele, amelyet egészében 3:2 aránnyal verte meg. A hazai bajnokságon eddig 3 forduló után 3 győzelmük van és egyértelmű gólarányuk, ez 7:0. Szerdán, sajnos, a büntetésük miatt Lopes és Livajoa fognak hiányozni, esélyt kap a fiatal argentin támadó Ezequiel Ponce, aki a nyáron AS Rómából erősítette a csapatot. Ponce csak 21 éves, az előző években a spanyol Granadában és a francia Lille-ben jászott. Úgy gondolom, hogy a vendégek azért próbára teszik a holland csapatot, sokkal jobban, mint ezt a hazai bajnokságon teszi a többi csapat.

Ajax számára ez a találkozó kötelező 3 pontot jelent, tekintettel a csoport tagjaira, ezek Benfica, Bayern, Ajax és AEK. Ez a tény a holland játékosoknál idegességet is hozhat, míg a vendégek nem várnak semmi különöset, nyugodtan várnak a lehetőségükre a gólhelyzetre.

A  mi tippünk: Ajax Amsterdam győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,40

 

Rate this post