Bajnokok Ligája: Ajax Amsterdam – Real Madrid, Február 13

Labdarúgás, szerda, 2019,  Február 13, Bajnokok Ligája, 21:00 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe a sors Ajax és Real csapatát hozta össze, ez egészen biztosan egy érdekes párbaj lesz, amelyekben talán nem lesz hiány a gólokból. A nyitó párbaj minden alkalommal rendjívül fontos, és elejinte talán inkább óvatosabb lesz, de hogy a két csapat, amely támadó stílusú játékot hoz előnybe, inkább csak védene, ezt nem hiszem. Ajax tudja, hogy az út a sikerhez a jó lejátszott hazai párbajon mehet tovább, így igyekezni fog Realt vissza nyomni. A vendégek azonban emelkednek mérkőzéstől mérkőzésig és ha lehetséges lenne, már most szeretnék biztosítani maguknak a további szereplését. Mint Ajax, úgy Real is előnybe hozzák a támadó játék stílust, Ajax néhány eredménye szó szerint olyan, mint ha jégkorongot játszana. Egy hónapja otthon Heerenvennel 4:4 döntetlent szerzett, ezután Feyenord stadionjára utazott 6:2 vereségért, de egy hét múlva otthon Venlo csapatát verte meg 6:0. Egészen Ajax gólaránya a hazai bajnokságon 21 kör után 72:19, így a párbajaiban 4,5 gól esik átlagban. Természetesen, ezt nem lehet összehasonlítani a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjével, csak arra szerettem volna mutatni, hogy Ajax játéka igazán  támadó stílusú.

Így tehát Real sem jön betonozni a kapu előtt, ez nem jellemző erre a csapatra, főként, ha most van itt az ideje, amikor végre sikeres kezd lenni. A királyi klub 1:1 döntetlent szerzett Nou Campon, a hétvégén pedig Atletico stadionján győzelmet szerzett 3:1 eredménnyel. Ebbe a párbajba biztosan nagy önbizalommal megy majd. De Ronaldo nélkül annyi év után meg is csak nagy változás ez a csapatnak, még az edző váltása is, egyszerűen ez nem az a Real, amelyre évek során meg voltunk szokva. Ezért úgy gondolom, hogy a játéka mégis csak valamivel óvatosabb lesz.

Nagyon gondolkodom azon, hogy mit fogadni. Ajax szeret döntetlent játszani nagy csapatokkal, a Bajnokok Ligáján elsősorban otthon. Ajax nem engedheti meg magának sok gólt kapni, mint ahogyan az utolsó bajnoki párbajaiban. Szerintem a döntetlen egészen jó választás lehetne a fogadásra.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 4,25