Bajnokok Ligája: Dortmund – FC Bruggy, November 28

Labdarúgás, szerda, 2018  November 28, Bajnokok Ligája, 21:00

Dortmund jelenleg az A csoportban az első helyen áll Atletico előtt, vele azonos a pontok száma, de jobb a gólaránya. Dortmund kiváló formájában játszik, és egészen biztos, hogy nem szeretné elveszíteni az első helyét, mivel így jobb lesz a kiinduló helyzete a következő harcokba. Dortmund labdárúgása nem csak hogy szép, látványos, de gyors, támadó jellegű labdarúgást is játszik. Ez gyümölcsöt hoz nekik nem csak az európai versenyeken, ahol 4 párbajban 9 pontot szereztek és 8:2 a gólarányuk.  Otthon százszázallékosak, mindkét párbajukat megnyerték és egy gólt sem nem kaptak itt. Először a kínlódó Monakót verték meg 3:0 eredménnyel. Ha Paco Alcácer sikeres lett volna a büntetőjével, még szebb eredménnyel nyerhettek volna. A második párbajban Atletico Madridot fogadták, totális 4:0 győzelemmel végződött Dortmund javára a párbaj. Hazai versenyben is hasonló eredményeket ért el, 12 párbaj után a táblázat élén állnak 30 ponttal és 35:13 gólaránnyal. A 35 gólból 23-at otthon szereztek, így majdnem 4 gólja van 1párbajban átlagban. Az utolsó hazai párbajában Bayern München ellen 3:2 győzelmet szerzett. Dortmund otthon már 10 párbajban nem szenvedett vereséget egymás után, bennük 34 gólt szerzett.

Az ellenfele a belga Club Bruggy, ez a 3. helyen van 4 ponttal és 6:5 gólaránnyal. A hazai belga Jupiler Leaguen a szép 3. helyen állnak 31 ponttal és 38:19 gólaránnyal. Idegenben nem olyan híres a játékuk, 8 párbajban csak 12 pontot szereztek és 11 gólt kaptak, ami már közeledik a bajnoki átlagon alattihoz. Sőt, az utolsó 7 párbajukból idegenben csak egyetlen párbajt studott megnyerni, ezt is csak a kínlódó Monako ellen. Ezekben a párbajokban 13 gólt kapott. Bruggy tehát idegenben kevésbé kifejező csapat és elégé sok gólt kap, ezt Dortmund ki tudja majd használni.

Ezen túlmenően, a Signal Iduna Parkba utaznak, amely híres a hangulatával. A két csapat minősége nagyon külömböző és gyorsan észrevehető lesz a gyepen. Elsősorban ha összehasonlítjuk a házigazda támadását és a vendégek védelmét, amely nem a legszilárdabb védelmek közé tartozik Belgiumban.

A  mi tippünk: Dortmund  győzelme – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,32

 

Rate this post