Bajnokok Ligája: Manchester City – Hoffenheim, December 12

Labdarúgás, szerda, 2018  December 12, Bajnokok Ligája, 21:00

A Bajnokok Ligája már a hatodik, utolsó körében jár, benne találkoznak Manchester City és Hoffenheim. A helyzet az F csoportban még mindig bonyolult, nem tudni, hogy ki jut majd tovább. Manchesetr City tovább juthatna, de nem feltétlenül az első helyről, ha Lyon győzni fog és Manchester vereséget szenvedne. Akkor Sachtar is tovább juthatna, mivel a harmadik helyen van 5 ponttal. Lyonra csak 2 pont hiánya van és ha itthon győzni fog, tovább jut. Hoffenheim az utolsó 3 ponttal, de a győzelem esetében és ha Sachtar vereséget szenved, a németek tovább mennek. City az első és biztosan tovább jut, de Pepa Guardiola csapata biztosan au első helyről szeretne tovább menni, azért is, hogy otthon játszik, és azért, hogy a hétvégén 2:0 vereséget szenvedett Chelseatól, így egy könnyebb kijózanodás jött, mert a Premier League első helyére Liverpool jutott. City 14 gólt szerzett 5 találkozóban, ami nagyon jó mérleg. Egyúttal csak 1 gólt kapott átlagban egy párbajban. Az első meccsben City otthon Lyonnal vereséget szenvedett 1:2 aránnyal, szintén Lyonban megbotlottak, amikor csak 2:2 döntetlent szereztek.

Hoffenheim tehát az utolsó helyen van és gyakorlatilag nem veszíthet el semmit. Azért utazni Angliába, hogy csak védjen butaság lenne, mivel így semmit sem védene meg, talán ezt nem is tudja csinálni, mert elégé sok gólt kap a csapat. A verseny 5 párbajában 12 gólt kaptak, 10 gólt azért szereztek is. A gólok átlag száma így 4,4 egy párbajra, ezért egy olyan csapatról van szó, amely párbajaiban az egész versenyben a legtöbb gól esik.

Ebben a párbajban City győzni szeretne egy egyértelmű eredménnyel és világos gólkülömbséggel. De nem lesz számára kellemes Hoffenheim ellen játszani, mivel a csapat nem veszíthet el semmit, így lazíthat és támadói játékstílussal játszhat elül. Hoffenhei játékstílusa jól jön City támadásának, mivel ott lesznek Sterling, Jesus Gabriel és talán Mahrez vagy Sané is. Ezek technikailag nagyon tehetsaéges támadók, akik előtt nem állnak a szélső védők, és könnyebben átjutnak a nagy alakú kozépvédőkön. Szerintem Hoffenheim tud majd gólt szerezni. De City a veresége után Chelseavel javítani szeretne és több gólt is szerez majd.

A  mi tippünk: Manchester City  győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,23

Rate this post