Bundesliga 14. köre: Wolfsburg – Mönchengladbach, December 3

Labdarúgás, vasárnap, 2017  December 3, Németország, Bundesliga, 18:00

Monchengladbach az idei szezonban az első 4 helyért harcol, ellenkezőleg, Wolfsburg szenved. Így is lehetne karakterizálni a szezont a két csapat szempontjából. Wolfsburg leváltotta a menedzserét,  ennek eddig sikerül a csapatával nem túl sok vereséget szenvedni, de azért győzelme se nincsen sok.  A vendégek Gladbachból az idén jó formában vannak és kergetik a legnagyobb favoritokat is. A céljuk a végén az európai kupák lesznek, így megpróbálják a „Farkasoktól” megszerezni mind a három pontot. Nézzük közelebről a párbajt. Wolfsburg otthon Gladbach-al az utolsó 13 kölcsönös párbajban minden versent beleértve nem szenvedett vereséget. Gladbach az utolsó 3 bundesligás meccset idegenben megnyerte. Gladbach 6 bundesligás párbajából idegenben ötben 3, vagy több gól esett. Wolfsburg utolsó 3 párbajában a ligán idegenben szintén 3, vagy több gól esett. Wolfsburg a Bundesligán az utolsó 11 párbajból tízben nem szerzett győzelmet.    Gladbach ötben az utolsó 6 bundesliga párbajban idegenben 2, vagy több gólt szereztt.

Felix Uduokhai Wolfdburgból visszatér a sérülése után és a védelem kozepén Robin Knochet helyettesíti. Yannick Gerhardt és Riechedly Bazoer az első lehetőség hogyan helyettesíteni Maximilian Arnoldot a pálya közepén. Másképen Martin Schmidt-nek nincs oka arra, hogy változtasson még valamit a csapatban. Mönchengladbachnál Christoph Kramer az utolsó hétvégén könnyű agyrázkódást szenvedett, és még nem gyógyul meg, Mickael Cuisance helyettesíti. Vincenzo Grifo, Fabian Johnson és Patrick Hermann harcolnak a helyükért a szárnyon. Raul Bobadilla és Josip Drmič már rendben vannak, és egy kovetkező lehetőséget kínálnak az élre, ha a menedzser Dieter Hecking úgy dönt, hogy a csapatban valamilyen változásokat csinál.

Wolfsburgnak szüksége van arra, hogy vissza jusson a rosz eredményekből, utoljára kikapott Ausgburgtól 1:2. Az új menedzser vezetése alatt a csapat csak egy alkalommal szenvedett vereséget 9 esetből, de mégis nem tudott a táblázatban feljebb kaparkodni, mert Martin Schmidt az időszakát 7 döntetlennel kezdte egymás után. Gladbach pedig ismét az első 4 között van, a múltkor Bayern ellen egy erős teljesítményt mutatott, 1:2 vereséget. A csapat mostanában megnyert ötöt az utolsó 7 liga párbajból és igyekezni fog tovább is, bár nyerni bonyolult lesz most vasárnap. Ez egy kiegyensúlyozott párbaj lesz. A pálya mindkét oldalán kevés lehet látni. Wolfsburgnak a levegőben kellene jobban dominánsnak lenni és kevesebb kártya büntetést is tippelek.

A  mi tippünk: maximum 2,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,23

 

Bundesliga 14. köre: Wolfsburg – Mönchengladbach, December 3 5.00/5 (100.00%) 1 vote