Bundesliga 16. köre: Bayer Leverkusen – Werder Bremen, December 13

Labdarúgás, szerda, 2017  December 13, Németország, Bundesliga, 20:30

Leverkusen szerdán otthon Bremen ellen világos kiemelt csapat, de vigyáznia kell, mert az ellenfelének a hétvégén sikerült megvernie Borussia Dortmund csapatát äami talán jelenleg semmiről sem nem tanúskodik). Ennek egy szép, látványos focinak kellene lenni több eséllyel is. Nézzük a két ellenfelet közelebről. Leverkusen a Bundesligán 10 párbajban egymás után már nem szenvedett vereséget. Leverkusen utolsó 3 Bundesliga párbajában maximum 2 gól esett. Panagiotis Retsos Leverkusen csapatánál egy lehetőség volna a hátsó hármasba. Admir Mehmedi kihívja Benjamin Henrichset versenybe a helyért a jobb oldalon a csapatban. Julian Brandt szintén játszhatna Henrichs helyén, ha tehát Heiko Herrlich menedzser megpróbálna helyet csinálni egy különleges támadónak, Lucas Alarianak. Leverkusen a táblázatban 15 párbaj után az 5. helyen van24 ponttal, 6-6-3 mérleggel és 29:19 gólaránnyal. A hazai párbajokban 7 párbaj után 3-4-0 a mérlege, 16:8 a gólaránya és 13 pontot szedett otthon össze.

Bremen csapatánál Florian Kohfeldt menedzser a csapat fellálítását 3-4-3-ra cserélhetné, mert idegenben játszanak. De lehet, hogy a csapat olyan marad, mint a múlt párbajban. Jerome Gondorf kaphatna egy következő esélyt az elejétől, ha Zlatko Junuzovič nem szedi össze magát a párbaj eleéig. Florian Kainznak a szárnyon helyettesíteni kellene Bartelset. Bremen a Bundesliga táblázatában a 17.-ik, tehát utolsó előtti helyen van. Eddig 14 pontot szerzett 15 párbajban 3-5-7 mérleggel és 11:17 gólaránnyal. Idegenben a táblázatban a 13. helyen van, 8 párbajban 7 pontot szerzett 1-4-3 mérleggel és 5:8 gólaránnyal. Utoljára Dortmundot verte meg 1:2 idegenben, azelőtt 2 veresége volt Leipzigben és Frankfurtban.

Leverkusen már 10 liga párbajban egymás után nem szenvedett vereséget, így Heiko Herrlich vezetése alatt stabilitást talált. Taktikailag a csapat flexibilis és a versenyben a harmadik legjobb támadása van. Eddig otthon a BayArénában verhetetlen. Werdernek sokkal több önbizalmának kellene lenni, mert ahogyan említettem, a hétvégén Dortmundot verte meg 2:1 és megpróbálja megtartani a pozicióit a harcokban a versenyben maradásért. Azelőtt a két párbajban idegenben vereséget szenvedtek és Florian Hohfelt most sem támaszkodhat két fontos támadójára. Ez egy elégé nyílt párbaj lesz több eséllyel is mindkét oldalon. A házigazda lesz világos favorit jelölt a labda tartásában is. Szintén több technikai játékosa is van, és ez dönthetne a párbajban.

A  mi tippünk:Leverkusen győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,50

 

Bundesliga 16. köre: Bayer Leverkusen – Werder Bremen, December 13 5.00/5 (100.00%) 1 vote