Bundesliga 17. köre: Dortmund – Monchengladbach, December 21

Labdarúgáspéntek, 2018  December 21, Németország, Bundesliga, 20:30

Maradjunk még a Bundesliga versenyén, ezúttal a 17. kör első párbaját nézzük közelebről, benne Dortmund fogadja Monchengladbach csapatát. Dortmund az idén sok gólt szerzett. A hazai bajnokság eddigi 16 körében 42 gólt, ami átlagban majdnem 3 gól egy párbajban. A jelenlegi formájáról meggyőződött Bremen csapata is, amely Dortmundban 2:1 eredménnyel szenvedett vereséget. Tekintettel a mérkőzés fejleményeire egészen megérdemelten. A Bajnokok Ligáján is jól megvan,ahol Monaco stadionján 0:2 győzelmet szerzett a csoportok fázisa utolsó párbajában, így biztosította magának a tovább jutást a nyolcaddöntőbe. A csapat edzője elsősorban a spanyol támadóra Alcácerre támaszkodik, aki az idén már 12 gólt szerzett. Jó formáját Marco Reus is bozonyítja, ako az idén már 13 gólt szerzett. Ezeket a támadókat a tevékenységeiben Sancho, Witsel és Philippo támogatják, ezek együtt a legjobbak közé tartoznak a német bajnokság versenyén.

Monchengladbach is az utolsó hetekben megállíthatatlan. Utoljára a ligában Norimberk ellen gőzött 2:0 eredménnyel. A párbajában Stuttgart ellen 3:0 győzött, tekintettel a párbaj fejleményeire ismét egészen megérdemelten. Hasonló módon említésre méltó a magas győzelme Hannover ellen, ez 4:1 eredménnyel végződött. Nem meglepetés tehát, hogy Monchengladbach már az idén a hazai bajnokságon eddig 35 gólt szerzett. Jelenleg a táblázatban a 2. helyen áll és tekintettel arra, hogy milyen jó fényben mutatkozik a pályán, egészen megérdemelten. Csak a rend kedvéért, 33 pontot szerzett a csapat 10 győzelemért, 3 döntetlenért, eddig 3 vereséget szenvedett, utoljára Lipcse ellen 2:0 eredménnyel idegenben. Azelőtt még októberben Freiburgban szintén vereséget szenvedett. A hazai mérlege otthon egészen más, az utolsó 5 párbaját megnyerte.

Ahogyan már megírtam, ismét két olyan csapat áll egymással szembe, amelyek tudnak gólokat szerezni, és szereznek is. Mivel az első találkozik a másodikkal, a győztest megjósolni nehéz és bizontalan. Inkább csak maradjunk a góloknál, fogadjunk arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. A gólok száma talán meghaladja a 2,5 gólt.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a 1xbet fogadóirodánál 1,53

 

Rate this post