Bundesliga 30. köre: Wolfsburg – Frankfurt, Április 22

Labdarúgás, hétfő, Április 22, Németország, Bundesliga, 20:30 

Ismét egy nehéz mérkőzés a győztes meghatározására. A Farkasok otthon már 7 alkalommal ne veszítettek az utolsó 8 hazai párbajukból, sőt ötöt megnyertek, és 3 pontot szereztek bennük. De az ellenfelük Frankfurt lesz, amelynek az évad rendkívül jól sikerült. Harcol a 4. helyért, amely bebiztosítaná neki a résztvételét a jövő évi Bajnokok Ligájában. Szintén az Európa Ligán eljutottak az elődöntőig, ahol a híres Chelsea várakozik majd a csapatra. De még ott sem nincsenek esélyek nélkül a döntőbe jutni. Egészen biztosam szeretné kihasználni Mönchengladbach megbotlását, ez Lipcsével veszített 1:2. Azonban tekintettel a kiányzásokhoz, a program igényességéhez és a valószinű rotációra Frankfurt legénységében, úgy gondolom, hogy Frankfurt nem játszik majd nílt mérkőzést és legalább is a félidőig kitarthatna a döntetlen. A kérdés az, hogyan tükröződik a vendégeken a fáradtság. Mindenesetben nem játszanak Haller, Fernandes, Chandler, Tawatha, Stendera és Hinteregger indulása kérdéses.

A statisztikák kiegészítése miatt említem csak, hogy Wolfsburg a 9. helyen áll 45 ponttal 13-6-10 mérleggel és 47:44 gólaránnyal, Frankfurt pedig az említett 4. helyen 52 ponttal 15-7-7 mérleggel és 57:34 gólaránnyal. Ez a két csapat nem olyan, amelyeknek problémái lennének a góllok megszerzésével. Azonban a házigazda gyengéje a védelem, itt javulásra lenne szüksége. Már 6 párbajban egymás után minden alkalommal gólt kapott. A statisztikák szerint Wolfsburg tud játszani Frankfurt ellen. Az utolsó 4 kölcsönös mérkőzésből hármat Wolfsburg nyert meg. Tavaly egyet otthon, 2017-ben pedig mindkét párbaját megnyerte. Az idén Wolfsburg teljesítményei nem kiegyensúlyozottak, egyszer nyer, máskor pedig veszít. Az utolsó hazai vereségét Bayer Leverkusentől kóstolta még januárban.

Tekintettel a leírottakra nem fogadok a győztesre, mivel nem tudni, milyen taktikát választ Frankfurt, inkább védelem lesz a játék, vagy a támadás is szóba jön. Mindkét csapat tud gólokat szerzni, lehetne a gólokra is fogadni. Talán arra fogadok, hogy Frankfurt nem szenved vereséget, mivel a motivációja sokkal nagyobb.

A  mi tippünk: Frankfurt győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,52