Carabao Cup 2017/2018: Arsenal – Chelsea, Január 24

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 24 Anglia, Carabao Cup, 21:00

A Carabao Jupa második elődöntőjében a jól ismert Arsenal találkozik  Chelsea-vel. Az első párbaj a Stamford Bridgen gólnélküli döntetlennel végződött, így a házigazdának gólt kellene szereznie, hogy bejussanak a döntőbe. A gólok idegenben beleszámolódnak, így ha Blues sikeres lesz, a házigazdának nagyon  is ki kellene nyitni a játékot.. Ezért elvárjuk, hogy támadó focit játszhatnának sok eséllyel. Talán a csapatok nem okoznak nekünk csalódást. Nézzük a párbajt. Arsenalnál Arsene Wenger megerősítette, hogy a párbaj kezdetéig Danny Welbeck és Olivier Giroud nem gyógyulnak meg. Henrikh Mkhitaryan, az új erősítés, nem játszhat, mert a Carabao Cup-ban már Manchester United csapatában játszott. Aaron Ramsey be jut a káderbe, ha meggyógyul a betegségéből. Nacho Monrealnak pedig szüksége lesz egy további tesztre, hogy megállapítják, hogy gyepre állhat, vagy sem. David Ospina-nak vissza kellene térnie a kapuba, mert a menedzser megígérte neki a szezon elején, hogy esélyt kap a kupákban.

Chelsea cspatánál Pedro és Alvaro Morata ismét rendelkezésre állnak a csapatnak, amikor a hétvégén az egy párbajos stoppot betartották. Thibaut Cortois  a párbaj elejéig rendbe jöhetne, de nagy kérdőjellel vannak Cesc Fabregas, Danny Drinkwater és Gary Cahill. Andreas Christensen a szombati 4:0 győzelemnél Brighton ellen fej sérülést okozott magának, de Antonio Conte megerősítette, hogy azért a játékos Arsenal ellen fel lesz készülve. Ross Barkley Brighton ellen egy nem kihasznált helyettes volt és a párbaj folyamán az Emirates stadionján Blues csapatánálaz első párbaját játszhatná.

Arsenal az első párbajban a Stamford Bridge-n megtartotta magának a 0:0 döntetlent, de azzal, hogy nem szerzett idegenben gólt, a hazai stadionon nagyon sebezhető lesz. Ha Gunners részt akar venni a döntőben, meg kell törnie a sorozatot a kölcsönös párbajokban. Chelsea 12 párbajban egymás után vereség nélkül van, utoljára szintén győztek, amikor otthon kikisérte Brightont 4:0 vereséggel. Arsenal is végre 5 párbaj után győzelem nélkül kihúzta magát és otthon Crystal Palace ellen 4:1 arányban győzött. A két ellenfél jó formában van, és a párbajban megmutatkozhatna.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,50

 

Carabao Cup 2017/2018: Arsenal – Chelsea, Január 24 5.00/5 (100.00%) 1 vote