Copa del Rey: FC Sevilla – FC Barcelona, Január 23

Labdarúgás, szerda,  2019 Január 23, Spanyolország, Copa del Rey, 21:30

A csapatok egy hétben két párbajt játszanak mostanában, a hétvégén a La Liga és a hét közepén a Copa del Rey. Ez azt jelenti, hogy minden párbajban nem léphetnek a gyepre a csapat legjobb játékosai. Egyrészt a sérülések miatt is, másként a pihenés miatt is. Ehez még a harmadik verseny is lassan közeledik, Sevilla számára az Európa Liga, Barcelona számára pedig a Bajnokok Ligája, amelyre az idén nagyon nagy súlyt fektetnek. Egy kicsit már valami nem jött be, ez az utolsó bajnoki párbajban történt Leganes ellen, amikor a iváló formában játszó Ousmane Dembélé megsérült, legalább 2 hétig nem áll a pályára. Szerdán este az Estadio Ramón Sánchez Pizjuán stadionján az első kör játszódik, ami azt jelenti a házigazdák számára, hogy ne kapjanak gólt, a gólnélküli döntetlen is jó eredmény. A vendégek számára pedig az az érvényes, hogy az első körben gólt szerezni, a döntetlen is jó eredmény, ha van gól. Barcelona az előző körben Levante stadionján vereséget szenvedett, de otthon győzni tudott, és tovább jutott. Sevilla ellen ez nem lesz olyan könnyű, mivel ez a csapat a bajnokságon a csúcshoz tartozik, így Barcelona edzője nem engedheti pihenni az összes legjobb játékosát. Philippe Coutinho az utolsó 4 párbajt teljes befektetéssel játszotta le, így talán a kevésbé kihasznált Malcom lép a helyére. Máshol nincsen a csapatnak gyengéje.

Sevilla az utolsó bajnoki körben San Berabeon Madridban tisztességes párbajt játszott le. Real volt a jobb csapat, végül áttörte a szilárd védelmet, egy lövéssel 30 méterről Casemiro talált a kapuba. A kapus esély nélkül maradt, egy ilyen lövést már az idei szezonban senkli sem küld a kapuja felé, legalább is statisztikailag. Az alap csapat legénységéből senki sem nem sérült, az egyetlen gyengéje a csapatnak csak az lehet, hogy az edző rossz taktikát választ, ami azért nem valószinű egy ilyen tapasztalt edzőnél.

 

Ha nem lesz büntető rúgás, vagy piros lap, akkor feltételezhető, hogy otthon Sevilla nem szenved vereséget. De nem szabad elfelejteni, hogy egy varázsló ellen játszik, amikor bármi megtörténhet, nem tudni, mit látunk majd a gyepen. Ezúttal úgy látom a dolgokat, hogy nem esik sok gól, és ha lesz is több, Sevilla nem szenved vereséget több, mint 1 gólkülömbséggel.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 4,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,28

 

Copa del Rey: FC Sevilla – FC Barcelona, Január 23 5.00/5 (100.00%) 1 vote