EURO 2020: Szlovákia – Magyarország, Március 21

Labdarúgás, csütörtök,  2019 Március 21, EURO 2020, 20:45

A tavasz érkezésével hosszabb idő után néhány nemzetközi párbaj kezdődik, indul az EURO 2020 selejtezője. Ma a nemzeti csapatunkra nézünk, amely Szlovákiában játsza az első párbaját. Az E csoportban még Horvátország, Wales és Azerbajdzsán indulnak. Jelenleg a szlovák csapatban sok jó név található híres csapatokból. Például Vavro Kopenhágából együtt Skriniarral egy kiváló kettőst alkotnak. A széleken pedig Pekarík Herthából és Hancko Fiorentinából léphetnének. Hamšík kapitány mellett még Lobotka játszhatna Celta Vigoból és Kucka, aki a visszatérése után az olasz Serie A-ba ismét kiváló formában van. Kérdéses, hogy hol játszik majd Duda, aki a Bundesliga legjobb játékosai közé tartozik – eddig itt 10 gólt szerzett. Nyílt a kérdés, hogy a következő nevekből ki jut majd a válogatottba, az említett Duda, vagy a kiváló Rusznák, Real Salt Lake csapatából, vagy a meglepően tehetséges Safranko, aki Skóciában már 11 gólt szerzett. A kapuban egészen biztosan Dúbravka áll majd Newcastle csapatából. Ebből látható, hogy nem érdemes alábecsülni ezt a csapatot, ahol ilyen sok az ismert játékos, meg van a minőség a csapatnál. Más kérdés az összehangoltság, itt azért lehetnek problémák. De azért a szlovákoknál is van provléma, ez a védelem lehetne, mivel a csapat tud gólokat szerezni, de azért kapnak is bőven.

Magyarország határozottan nem azokhoz a csapatokhoz tartozik, ahol probléma a gólszerzés. Ezt az utolsó párbajai is megerősítik. Csak az utolsó 3 párbajban együtt 8 gólt szereztek. Utoljára Finnországban 2:0 győztek, az utolsó előttiben azonos eredménnyel Észtorzágot is megverték. Azonban, amit javítani szükséges, az elsősorban a védelem. Ez a csapat gyengéje, és ezért csak 3 alkalommal szerzett a válogatott győzelmet. Az utolsó 10 párbajból pedig csak 2 alkalommal nem kapott gólt.

Bár az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben nem szenvedtek a szlovákok vereséget, nem a győztesre fogadok. Inkább a gólok számára. Mindkét csapat igyekezni fog, hogy tovább jusson, ez gólok nélkül nem megy. És mindkét csapat tud gólt rúgni. Szerintem legalább 1,5 gól esik a párbajban.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,40

 

EURO 2020: Szlovákia – Magyarország, Március 21 5.00/5 (100.00%) 1 vote