Európa Liga: Milan AC – Arsenal, Március 08

Labdarúgás, csütörtök, 2018  Március 08, Európa Liga, 19:00

Az Európa Ligán már a selejtező harcokig jutottunk el és ezek most két világhírű klubot állítottak egymás ellen, amelyek a múlt szezonokban a saját bajnokságukon elégé kínlódanak és nem is harcolnak a bajnoki címért. A San Sir stadionon AC Milan fogadja a londoni  Arsenalt. Tekintettel a két csapat jelenlegi formájához a házigazdák a favoritok, de ez egy érdekes összehasonlítás lesz az olasz és az angol foci között. AC célja biztosan az lesz, hogy ne kapjon gólt a hazai pályán, ami sikerülhetne is nekik, mert a vendégek oldalán hiányzik agy jó minőségű támadó (az Európa Liga számára). Nézzük közelebről az említett párbajt. AC Milan az Európa Ligán az utolsó 21 párbajból 20 alkalommal verhetetlen volt. Arsenal utolsó 3 párbajában az Európa Ligán 3, vagy több gól esett.

A milánói derbit a hétvégén megszüntették Fiorentina kapitánya halála miatt, ami azt jelenti, hogy AC erre a párbajra pihent lesz. Gennaro Gattuso csapatában nincs sérült játékos és így csütörtökön a legerősebb alakulatot állíthatja a gyepre, amely csak a rendelkezésére áll. Mateo Musacchio a londoni visszavágón hiányozhatna, ha sárga lapot kapna. Danny Welbeck Arsenalnál vezeti Gunners támadását, mert Alexandre Lacazette és Pierre-Emerick Aubameyang támadók nem állnak rendelkezésre a csapatnak. Hector Bellerin és  Aaron Ramsey vissza térhetnének az alap csapathoz, mert a hétvégén kímélve voltak. Nacho Monreal erre a találkozóra kérdőjellel van. Megnyerni az Európa Ligát ennek a csapatnak már talán az egyetlen lehetősége, hogyan bejutni a Bajnokok Ligája jövő szezonjára. Így a legjobb cspat áll a gyepre, ami csak jelenleg elérhető .

AC Milan már 13 párbajban verhetetlen volt egymás után és csak 6 gólt kaputt bennük.  Gennaro Gattuso számára ez jól jött és most van itt az esély, hogy a számlájára egy nagy menedzseri győzelmet írjon Arsenal edzője ellen, aki már évek hosszán menedzseri a csapatot. A vendégek valahogyan nem állnak jól és folyton csak valahová süllyednek. A vasárnapi vereségük Brightonban azt jelenti, hogy a csapat elveszített ötöt az utolsó 6 párbajból és így már 2018-ban ez 8 vereség volt. A szezont így már csak az Európa Liga mentheti meg. Milan otthon az Európa Ligán csak egy alkalommal szenvedett vereséget húsz esetből, 16 párbajt megnyert. Ha figyelembe vesszük, hogy Gunners kiesett az utolsó 7 szezonban a Bajnokok Ligája első selejtező körökből, nagy itt az esélye az olasz csapat számára tovább jutni ebben a versenyben.

A  mi tippünk: AC MIlan  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,10

 

Európa Liga: Milan AC – Arsenal, Március 08 5.00/5 (100.00%) 1 vote