Európa Liga Preview: Legia-Ajax

Ebben a párbajban nem szükséges sokáig keresni a favoritot. A holland Ajax 1,40 szorzóval világos favorit. A támadó típusu játékuk sok góllal a lengyel ellenfelére egyértelműen érvényesülhetne.

Legia

Legia a selejtező részbe a harmadik helyről jutott a Bajnokok Ligája csoportjában. Ott a továbbjutás határozottan nem volt várható, mert a lengyel egység csoportjába volt Real Madrid és Dortmund, aminek az  megfelelt, hogy hat párbajban Legia 24 gólt kapott, ami hihetetlen négy gól egy párbajban. Mindazonáltal, az őszi részt ennél a csapatnál sikeresnek jelölhetünk, mivel hogy Legia átharcolta magát legalább az Európa Ligába, ahol közvetlenül az elején egy következő híres nevű ellenfelet kapott. Bár világosan látható ennél a csapatnál az utolsó években az emelkedés, amely végén a részvétel volt a Bajnokok Ligája alap csoportjában, nem túl várható, hogy a lengyel egység versenyképes az átlagon feletti európai egységekkel is. Sőt, a hazai versenyen Legia csak a harmadik, és feltételezhető, hogy éppen itt fogja akarni utolérni a vesztességet és legalább megismételni a részvételét a Bajnokok Ligáján jövőre is.

Ajax

Ajax Amsterdam a selejtező részbe az első helyről jutott a G csoportban. Egyszer sem nem szenvedett vereséget, sőt, kiváló 11:6 a gólaránya is. Ami a káder minőségét illeti, világos, hogy legalább egy szinttel magasabban van, mint a küszöbön álló lengyel ellenfele. Hazai versenyen Ajax szintén nagyon jól boldogul, jelenleg a második helyen áll, amely bebiztosítja számára a Bajnokok Ligája selejtezőjét a jövő évre. De ami Ajax javára szól elsősorban az a tény, hogy valóban széles a káder, és számukra nem probléma öszpontosítani két versenyre ugyanabban az időben. Egy ilyen luxust a lengyel legia nem engedhet meg magának.

Összefoglalás

Ajax határozottan jobb minőségű egység, amely emellett szélesebb káderrel is rendelkezik, úgy hogy lehet feltételezni, hogy a lengyel Legia ellen tovább jut. Sőt, mint előny az is lehetséges, hogy az első párbajt Ajax idegen pályán játsza, úgy hogy a vereség esetében sem nincsen semmi elveszve, mert hazai pályán a holland egység hagyományosan nagyon erős.

 

Európa Liga Preview: Legia-Ajax 5.00/5 (100.00%) 1 vote