FA Cup 2017/2018: Nottingham – Arsenal, Január 07

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 07, Anglia, FA Cup, 17:00

Az FA Kupa harmadik körében bemutatkozik a trófea tulajdonosa, Arsenal. Ez Nottingham Forest területére utazik, amely jelenleg sem  edzővel, sem formával nem rendelkezik. Valójában nagyon rosszul állnak a dolgok vele, ezt kellene Gunners “B” csoportjának kihasználni, és tovább jutni. Más eredmény nagyon nagy meglepetés lenne. De nézzük a párbajt közelebről.  Nottingham utolsó 7 párbajából az FA Kupán hatban maximum 2 gól esett. Arsenal pedig az FA Kupán az utolsó hatból öt párbajt megnyert.  És szintén az FA Kupán Arsenal az utolsó 6 párbajból ötben mindig 2, vagy több gólt szerzett.

Mi az újság Nottinghamnál. David Vaughan-nak már elégé rendben kellene lenni ahozm hogy Leeds ellen a kispadra üljön hétfőn, ezért ebben a találkozóban már pályára állhatna. Matt Mills kérdőjellel marad és gyngélkedhetne tovább is Chris Cohen, Stephen Henderson és Jack Hobbs oldalán. Arsenalnál Arsene Wenger a vasárnapi Kupa mérkőzésre 7 átékost is fog hiányolni, amikor a szerdai derbi után Chelsea-vel Granit Xhakat is gyengélkedni küldte. A menedzser a County Ground stadiomom igen sok változást kell hogy csináljon a szokásos felállításban. Ebből  Alex Iwobi, Danny Welbeck, Theo Walcott, David Ospina és Francis Coquelin húzhatnának hasznot.

Nottingham Forest menedzser nélkül öt párbajban egymás után győzelem nélkül van, sőt, a csapatnak nem sikerült az utolsó 3 párbajban gólt sem szereznie. Arsenal tavaly Forrest stadionján a liga kupában 4:0 tudott győzni és hasonló eredményt fog akarni mutatni most is. Gunners már 9 párbajban egymás után vereség nélkül vannak, de ötben csak döntetlen volt a végeredmény. De ebben a párbajban egy kiváló első ligás csapatnak nem szabad, hogy problémái lennének. Utoljára Nottingham a Premier League-ben az 1998/99 –i szezonban játszott, amikor az utolsó helyen végzett és ki is esett a versenyből. Az említett szezonban Nottingham Arsenallal két párbajt játszott, otthon 0:1 arányban kikapott 1999 januájában, Arsenal stadionján pedig 2:1 arányban kapott ki 1998 augusztusában.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,59

 

FA Cup 2017/2018: Nottingham – Arsenal, Január 07 5.00/5 (100.00%) 1 vote