FA Cup: Manchester United – Reading, Január 05

Labdarúgás, szombat, 2019,  Január 05, Anglia, FA Cup, 13:30

A nagyon igényes karácsonyi program után egy kis szünetet kapunk a Premier Leaguetől, de ezt kitölti az FA Cup verseny, tehát a legrégebbi labdarúgó verseny a világon. Tehát nem si sok mindent veszítünk, mivel érdekes harcokot várhatunk ebben a versenyben is. Nem lesz ez másképen a Mancheseter United és Reading párbajában sem. Reading olyan csapat, amely a második legjobb angol foci versenyben harcol, és ez szószerint igaz, mert a táblázata csak 23. heylén áll 20 ponttal a számláján, tehát az utolsó előtti helyen. A csapat az utolsó 5 találkozójában nem szerzett győzelmet, és ha ez így megy tovább, a kiesés vár Readingre a Ligue One-be. Az utolsó 10 párbajából 1 győzelme, 5 döntetlene és 4 veresége van. Ez egyáltalán nem hat jól a csapat önbizalmára. A csapat sok gólt kap, és ezt használja ki majd a házigazda új edzője Ole Gunnar.

Ahogyan már máshol leírtam, Solskjaer átvette United csapatát decemberben, és a változás, amely bekövetkezett ez után,elképzelhetetlen. Egy olyan csapatból, amely a támadásban már teljesen tehetetlen volt, a jó, öreg United tért vissza, amely teljes gőzzel megy előre az egész párbaj folyamán, bármilyen is az eredmény. Ez rendkívül szimpatikus,de elsősorban ez gyűmölcsöt hoz, mert a csapatOle vezetése alatt verhetetlenek eddig, már 4 győzelmet szereztek 14:3 gólaránnyal, ami egyszerűen fantasztikus eredmény. Solskjaer ezen túlmenően United hagyományaiban megy tovább és így fiatal játékosainak is ad esélyeket, az új erők előretekintőek lesznek a jövőre nézve, és a csapat edzéseire Sir Alex Fergusont is meghívja, a klub legendáját. Természetesen, nem szabad Unitednek alábecsülni az ellenfelét.

A találkozóban Reading ellen United lép a gyepre, amely csillaga emelkedik, és mivel a Premier League programja nagyon igényes volt, Ole kímélni fogja néhány játékosát, mert teljes pontszámot szerzett, és ezt megengedheti magának. Így a gyeppen hiányozni fognak Pogba, vagy Radhford is. De esélyt kapnak a játékosok, mint Lukaku, Alexis Sanchéz, Fred, vagy Pereira. Így United fegyverei veszélyesek lesznek, nem beszélve a tényről, hogy hazai közönség előtt játszanak. Legalább 2,5 gólt látunk a párbajban.

A  mi tippünk: legalább 2,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,42

 

Rate this post