FC Porto – Sporting CP 3:0

A címvédő portóiaknak sikerült az új szezon első nagy meccse, a regnáló második helyezett Sportingot 3-0-ra verték hazai pályán. A hazaiak továbbra is százszázalékosak a portugál élvonalban és az első helyen állnak, míg a CP négy ponttal a nyolcadik helyre esett vissza. Az FC még a szünet előtt megszerezte a vezetést, és a második felvonásban Pedro Porro kiállítást követően két büntetőt is értékesített.

Az első félidő nem hozott sok érdekességet, és inkább óvatos futást lehetett látni. A vendégek nagy lendülettel léptek pályára ezen a vasárnapi mérkőzésen, és a dolgok akár másképp is alakulhattak volna, ha az első nagy lehetőségüket nem sokkal tíz perc elteltével kihasználják. Pote kiválóan tette a dolgát a balszélen, a labda pedig végül a japán szélvészgyerek Morita lábára pattant, aki egy ügyes csel után tíz méterről a kapu mellé bombázott.

Sérgio Conceição edző védencei a 42. percben szereztek vezetést. João Mário jobb oldali beadása után a csatár Taremi és a vendégkapus Adán ütközött össze a labdáért folytatott csatában, a labda az üres kapu elé pattant, és a brazil Evanilson egyedül maradt, nem tudott mellé lőni. Az Bet365 első félidő legvégén a felfutó Trincão előtt adódott az egyenlítési lehetőség, de megpattanó próbálkozását a fantasztikus kapus, Diogo Costa hárította.

A vendégek hálóőre aztán a nyitó felvonás negyedik felvonásbeli percében még tovább húzott előre, amikor előbb Gonçalo Inácio heves, közeli fejesét hárította híresen jól, majd a labdát a kesztyűjébe rejtette a nekirontó Coates elől. Tíz perccel a szünet után Bruno Costa próbálta megszerezni a vezetést a kedvenceknek, de néhány tizedméterrel elkerülte a felső lécet. A találkozó döntő pillanatai a 75. és a 77. perc között zajlottak.

Porro a csereként beállt Wenderson Galen fejese után a gólvonalon lecserélte Adant, aki azonban egyértelműen a kezével kavarta el a labdát, Almeida játékvezető pedig habozás nélkül felmutatott neki egy egyenes piros lapot a kapu akadályozásáért. Mateus Uribe állt a büntetőpontra, és remekül látva a bal kapufára fejelt – 2-0.

Kilenc perccel később Galeno végleges harmadik biztonságot adott, mivel a második büntetőt ő maga végezte el, miután nyilvánvalóan megbotlott Adán, és nagyszerű látással, kemény lövéssel a kapu közepébe váltotta. A hosszabbításban egy másik újonc, Gabriel Veron még meg tudta osztani a hálót, de a félig üres kapuba tartó lövése egy korábbi támadó szabálytalanság miatt nem volt érvényes.