Fogadás a teniszre

Egy következő nagyon népszerű sport, amelyre a fogadók szeretnek fogadni, a tenisz. De itt is érvényes, hogy a sikerhez nagy informáltság szükséges, nem csak magukról a játékosokról, de más tulajdonságokról is, amelyek befojásolhatják az eredményeket.

Egy nagyon fontos mutató, amelyet ellenőrizni kell, a felület, amelyen játszani fognak. Számos felület van, legyen az a lassú téglapor, ahol a labdák igen magasra pattannak fel, kemény felület, amely jelentős követelményeket szab az egész test megfelelő koordinációjára, vagy a gyors felület a csarnokban, ahol olyan játékosok vannak előnyben, akiknek jó az  adogatásuk. Ezért kulcsfontosságú a fogadás megkötése előtt megtudakozni, hogy milyen felületen játszák tulajdonképpen a párbajt. Bár a legjobb játékosoknál biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen felületen jó teljesítményt nyújtanak, de olyan játékosok is vannak , akik csak a kedvenc felületen versenyképesek, ez nem ritkán érvényes például néhány spanyol játékosra, akik ismertek a tudásukkal a téglaporos pályákon.  Éppen a magas szorzóival ezekre a játékosokra ismert az Unibet fogadóiroda.

Egy következő statisztika, amelyet a fogadók nem mulaszthatnak el, az egymásközötti mérkőzések. Éppen a H2H árulhat el sokat arról, hogyan alakulhat a mérkőzés. Bár a játékos a ranglistán egy jobb pozicióban lehet, az ellenfelével nem bírkózott meg egyikben sem az előző párbajokban, ebben az esetben vigyázni kell. A fogadó még itt sem mulaszthatja el, hogy milyen felületen játszott az adott két játékos a múltban. Egyértelmű, hogy a legjobb játékosok, akik az ATP ranglistán magas poziciókon vannak, egy szezonban néhányszor is találkozhatnak (például Djokovic és Federer), mert a versenyek töbségében együtt harcolnak a végső fordulókban, úgy hogy a H2H hatása egy kicsit eltörlődik, mert egy ilyen nagy és gyakran nagyon kiegyensújzott párbajok mintájából nem lehet határozottan megmondani, hogyan fog a párbaj fejődni. Azonban az alacsonyabb rangú játékosoknál ennek a statisztikának meglehet, és gyakran meg is van a nagy súlya.

Ez elvezet minket  egy nagyon túlbecsült tulajdonsághoz, amelyre a kezdő és tapasztalatlan fogadók nagymértékben támaszkodnak. Ez az elhelyezkedés a ranglistán. Ez a tény ugyanis sokszor nagyon megtévesztő lehet, a játékos sérülés után térhet vissza, ezért a helyzete roszabb, mint amely megfelelne a képességeihez, vagy a játékos mögött egy időszak áll roszabb formával, és bár minőségileg jobban áll, mint az ellenfele, magasabb szorzója lehet, mint az ellenfelének., aki jobb pozicióban van. Természetesen, az elhelyezkedést a ranglistán is figyelembe kell venni a párbaj elemzésénél, de a hangsújt csak korlátozott mértékben kell rá helyezni erre a tényre.

Ha elkésett fogadni a kiválasztott párbajra az elkezdése előtt, ezt kijavíthatja a live fogadásokkal, amelyek különösen a tenisznélnagyon népszerűek. Solszor előfordul, hogy a találkozó rangadója elsőként veszíti az első adogatását, akkor a szorzó a győzelmére azonnal emelkedik. És éppen ezt lehet kyönnyen kihasználni, mert míg a fogadás a párbaj előtt alacsony szorzóval nem túl sokat érne, az élő fogadásnál, amikor a favorizált játékosnak nem nagyon sikerült a nyitás, a szorzó már sokkal csábítóbb.