Fogadás az NBA-ra az alaprész végén

A tengerentúli NBA alaprésze már régen a második felébe gurult és ezzel együtt változik sok csapat játéka. Az egységeknél, amelyekre már csak néhány párbaj vár ahoz, hogy bebiztosítják maguknak a részvételt ennek a versenynek a play-off-jában.

Az alaprész közeledő végével az NBA-ban változik a csapatok játéka is, amelyek még mindig igyekeznek a továbbjutásért a play-off-ba. Éppen az évfolyam ennek a részében hagynak a legnagyobb teret csapat sztárjainak, akik lejátszott átlag idejük a párbajban akár negyven perc is lehet. A tartallékjátékosok a háttérben vannak és a fő szó az alap ötösé, akik az egység vezetői. Éppen ez az ideális alkalom ahoz, hogyan kihasználni a hozott helyzetet és fogadni a pontok számára az egyes kosárdobóknál. A pontok határait a kosárdobóknál ugyanis a bukmékerek a szezon átlagai szerint határozzák meg, de annak köszönhetően, hogy a kulcsfontosságú játékosok sokkal több időt töltönek a pályán, sokkal nagyobb a valószinűség, hogy a szezoni átlagát rendszeresen túllépik.

Ebben a helyzetben sem szabad alábecsülni  más tényezőket. Például hogy milyen minőségű védelemmel szenbe áll az adott játékos, vagy ki fogja védeni az önnel kiválasztott kosárdobót. Itt vigyázni kell San Antonio Spurs-ra, akinek közepén Leonardo van, aki rendszeresen a legjobb védők közé tartozik a versenyen. Éppen ez a játékos védi általában az ellenfél legnagyobb sztárjait. Sőt, ahogyan már említve volt, hogy megéri over-t fogadni a pontok számára a játékosoknál, akik a csapat vezetői közé tartoznak, ennek ellentmondó hatásai is vannak, és ez az, hogy a tartallékjátékosoknak sokkal kevesebb tere van megtartani a szezon átlagát, úgy hogy ezeknél a játékosoknál megéri  fogadni alacsonyabb számú megszerzett pontra.

Még egy különlegesség függ össze az alaprész végével. Ugyanis arról dönt, hogy melyik egységnek lessz a legnagyobb esélye megszerezni az első választást a következő draft-ban. Az egységeknek, amelyeknek már esély nélkül vannak a play-off-ra, már nincsen motivációjuk győzelemre játszani. Különösen, ha az utolsó hely a bajnokságon bebiztoítja a legnagyobb valószinűséggel, hogy éppen ők lesznek azok, akik a következő draft-ban elsőként fognak választani. A csapatok, amelyek szándéskosan veszítenek, hogy így növeljék az esélyüket a draft-ra, úgy is mondják, hogy tankolnak, aránylag sog percig hagyják játszani a tartalékjátékosokat, és a kosárdobó sztárjai nem kínálnak semmifajta nagyszímpadi előadásokat. Ezeknél az egységeknél javasoljuk elkerülni a fogadásokat a megszerzett pontok számára az egyes játékosoknál.