La Liga 16. köre: Barcelona – Deportivo La Coruna, December 17

Labdarúgás, vasárnap, 2017  December 17 Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona otthon játszik Deportivo La Coruna ellen és gyakorlatilag ő a párbaj egyértelmű favorita. Csak tőle függ, hogy hány gól esik a párbajban. Deportivo ugyan az utolsó időben felemelkedett, de a katalán nagy klubra ez valószinűleg nem lesz elég. Messi – Suarez tandem szépen átszellőzteti a vendégek védelmét. Nézzük tehát a párbajt közelebről. Barcelona a La Liga utolsó 19 hazai találkozóján 2, vagy több gólt szerzett. Sőt,  17-ben az utolsó 19 La Liga párbajban 3, vagy több gól esett. Szintén Barcelona a versenyben már 24 hazai párbajban nem szenvedett vereséget. Ellenkezőleg Deportivo nem szerzett győzelmet 24 alkalommal az utolsó 26 La Liga párbajban idegenben. Barcelona és Deportivo utolsó 11 hazai kölcsönös párbajaiban minden versenyt beleértve 2, vagy több gól esett. Barcelona nem szenvedett vereséget Deportivotól az utolsó 11 hazai párbajában minden versenyt beleértve.

Barcelona csapatánál Thomas Vermaelen folytatja a középpáján a tevékenységét, mert Samuel Umtiti még mindig kívül áll. Andres Iniesta már rendben lehetne és a pálya közepén játszhatna, de a múlt hétvégén hiányzott. Paulinho ismét játszhatna hála a fizikai paramétereinek, ezek a házigazdának igazán jól jönnek. Deportivo legénységénél Fede Cartabia áll játékon kívül hála a sérülései miatt, és ez így marad még néhány hónapon át. Carles Gil –nek kellene folytatni a jobb szárnyon, Emre Colak pedig a hagyományos tizes szerepét játsza majd. Fernando Navarro előnybe jöhetne Lusine előtt a bal oldalon, Ruben Martíneznek kellene állni a vendégek kapujában.

Barcelona még mindig vereség nélkül van a La Ligán és három esetben a négyből tiszta számlát tartott magának. De Umtiti nélkül a védelmük azonban sebezhetőbnek néz ki. Az utolsó találkozó a Nou Camp –on döntetlennel végződött Celta Vigo csapatával és Marc-Andre Ter Stegen –nek volt mit igyekeznie. De itt talán nem lesz annyi dolga. Deportivo megnyert kettőt az utolsó 3 verseny párbajból, így az önbizalma azonnal növekedett magasabb szintre. De a házigazda oldalán áll a kiváló minőség és talán sok gólt osztanak szét.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,08

 

La Liga 16. köre: Barcelona – Deportivo La Coruna, December 17 5.00/5 (100.00%) 1 vote