La Liga 17. köre: Espanyol Barcelona – Atletico Madrid, December 22

Labdarúgás, péntek, 2017  December 22, Spanyolország, La Liga, 21:30

Atletico Madrid a La Liga bajnokságon a 2. helyen van és a hétvége után sem akar majd ezen változtatni semmit.  A 16. Espanyol stadionjára utazik, így a 3 pont számára kötelesség. De mi ezt nem látjuk már olyan világosan és szerintem nem sok gól esik a pártbajban, tehát ha a házigazda sikeres tudna lenni, akkor legalább döntetlent tudnának szerezni. Nézzük a két ellenfelet alapossabban. Atletico 20 párbajban idegenben a La Ligán nem szenvedett vereséget, az utolsó 5 párbajban idegenben a La Ligán nem kapott gólt. A két klub utolsó 10 kölcsönös párbajából minden versenyt beleértve 9-ben maximum 2 gól esett. Azonos a statisztika a La Ligán 9-ben az utolsó 11 meccsben. Atletico Espanyollal 6-ban az utolsó 7 kölcsönös találkozóból nem kapott gólt minden versenyt beleértve. Espanyol utolsó 5 hazai párbajaiban a La Ligán maximum 2 gól esett. Atletico Espanyollal már 7 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget minden versenyt beleértve. Atletico az utolsó 3 La Liga párbajt 1 gólkülömbséggel megnyerte.

Barcelonának kifizetődött a rendszere megváltoztatása, így ezen építi most is a csapatot, így nem sok változást várok. Victor Sanchez stoppot kapott, így a jobb védő Javi Lopez lesz, ha már meggyógyult a sérüléseiből. Sergio Garcia és Leo Baptistao arról gondoskodnak, hogy Gerard Morenonak a támadásban elég labdája legyen. Sime Vrsaljko Madridnál a jobb oldalon folytatja már azért is, hogy a múltkor két gólpasszt szerzett. Augusto Fernandeznek a tartallék közepén kellene belépni Thomas Partey rovására. Saul Ňigueznek az oldalra kell mennie. Fernando Torres a múltkor Alaves ellen a döntő gólt szerezte meg, így a támadásban éppen ő állhatna Antoin Griezmann  mellé.

Espanyol már 3 párbajban nem szerzett győzelmet, a katalán klub így veszélyesen közel áll a kiesési zónához. Csak 5 pont előnye van. Gerard Moreno az idén több, mint a klub góljai 50%-át szerezte, így a spanyol gólszerző kulcsfontosságú a csapatnak, és tőle függ, hogy a csapat emelkedik a táblázatban, vagy nem. Atletico a bajnokságon már 2 alkalommal tiszta számlát tartott magának, így Diego Siemeone folytatja a játék jó szervezését és a La Ligában ebben a szezonban még nm szenvedtek vereséget.

A  mi tippünk: Kevesebb, mint 2,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,57

 

La Liga 17. köre: Espanyol Barcelona – Atletico Madrid, December 22 5.00/5 (100.00%) 1 vote