La Liga 17. köre: Rayo Vallecano – Levante, December 23

Labdarúgás, vasárnap,  2018 December 23, Spanyolország, La Liga, 18:30

Levante legerősebb oldala kétségtelenül a támadás. Azt a tényt is alátámasztja az is, hogy az idén az utolsó tíz mérkőzésében szinte minden alkalommal gólt tudtak szerezni,  még a spanyol bajnokság legjobb csapataival szemben is. Gólt szerezni nem sikerült nekik csak az utolsó bajnoki  körben az ersős Barcelona ellen. Nem csoda tehát, hogy az idén ez a spanyol egység már 27 gólt szerzett. Többet már csak Barcelona, Celta Vigo és Sevilla szereztek. Az utolsó előtti párbajukban a támadási minőségeiről Eibar bizonyosodott, amelynek Levante négyet rúgott a kapujába. Ennek ellenére végül is a párbaj 4:4 döntetlennel végződött. Az edzőjük olyan játékosaira támaszkodik, mint a spanyol támadó Roger, aki egyúttal a csapat legjobb gólszerzője. Majd Morales és Campana középpályások.  Nélkülözhetetlenek Rober és Postigo védők, és természetesen, a kapusuk Olazábal. Ezek a játékosok együtt alakítják a csapat gerincét, amely az idén nagyon jól játszik. A bajnokságon jelenleg Levante a 9. helyen áll.

Vallecano ebben a szezonban éppen nem a legjobb eredményekkel büszkélkedhet. Ugyanis 16 bajnoki kör után jelenleg csak az utolsó előtti helyen áll a táblázatban. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a támadásban ez a csapat is nagyon veszélyes tud lenni az ellenfeleinek. Az, hogy jó minőségű támadói vannak, bebizonyították a párbajukban Villareal ellen is, amelynek 2 gólt tudtak rúgni, végül a végeredmény 2:2 döntetlen volt. Nagyon jól játszottak Barcelona ellen is, amelynek azonos számú gólt rúgtak. .Azonban ezt a párbajt már 2:3 vereséggel fejezték be. Ennek ellenére azért a teljesítményei miatt nem szükséges nekik szégyenkezni. Az utolsó bajnoki párbajukban az erős Real Madrid stadionján 1:0 vereséget szenvedtek. A csapat gyengéje elsősorben a védelme, Vallecano nagyon sok gólt kap. Az idén már 31 gólt kapott, ami Huesca után a legtöbb a spanyol bajnokságon. Ha valamit szeretne javítani ez a csapat, ez egészen biztos a védelem legyen.

Ismét két olyan csapat áll egymással szemben, amely gólokat tud szerezni, de kapni is, ezért nem marad más hátra, csak arra fogadni, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a 1xbet fogadóirodánál 1,57

 

Rate this post