La Liga 20. köre: Betis Sevilla – FC Barcelona, Január 21

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 21, Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona vasárnap az ezer kilométer távol lévő Estadio Manuel Ruiz de Lopera stadionjára utazik, ahol találkozik Club Betis Balompié csapatával Spanyolország déli részén. A házigazdák 19 kör után a táblázatban a 7. helyen vannak 27 ponttal. A csapat két győzelem után feljebb került közel már a Kupákhoz, és elsősorban a győzelem után Sevilla felett 3:5 a rajongói megbocsájtptták neki a nem kiegyensúlyozott teljesítményeit. Betisnek elsősorban figyelnie kell a problémáira a védelemben, mivel már 36 gólt kaptak. Ez a spanyol bajnokságon a legroszabb védelem. Annál inkább, hogy a legjobb támadással áll szemben a bajnokságon, amely már 52 gólt tudott szerezni. Az utolsó párbaj CD Legáes ellen ezt csak megerősíti, mivel a házigazda csak a büntetőrúgás után győztek 3:2 arányban. Ugyan elejinte jól neki indultak, nemsokára 2:0 arányban vezettek, de jöttek a hibák a védelemben, és nemsokára már 2:2 volt az állás. A játékosok azért örülnek az eredménynek, de most az eddig verhetetlen Barcelona vár a csapatra. Utoljára tavaly Augusztusban egyértelműen 2:0 vereséget szenvedtek Barcelonában.

FC Barcelona 19 kör után az 1. helyen van 51 ponttal. Továbra is uralja a La Ligát, 9 pont előnye van Atletivo Madridra. Az utolsó  2:4 győzelme után Real Sociedad ellen már egymás után 19 párbaja van vereség nélkül. A csapat így helyes úton megy, lépés a lépés után, megbírkózik nehezebb párbajokkal is, amelyeket néha meg is kell fordítani, az egyetlen, ami gondokat okozhat az edzőnek a fáradság a kupa párbaj után Espanyol ellen és a téli erősítés sérülése Philippe Coutinho, aki  Liverpoolból érkezett. De még így is széles a kádere és jól fel tudja készíteni a csapatot.

Barcelona oldalán nem csak a minőség áll, de a kölcsönös párbajok mérlege is. Az utolsó 10 lejátszott párbajban Barcelona 8 alkalommal győzött és 2 alkalommal döntetlent szerzett. Ewzért azt gondolom, hogy Barcelona, amely nagyon jól működik az idei szezonban, Betis nem tudja leállítani, és végül 3 pontot visz haza.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,34

 

La Liga 20. köre: Betis Sevilla – FC Barcelona, Január 21 5.00/5 (100.00%) 1 vote