La Liga 23. köre: FC Sevilla – Eibar, Február 10

Labdarúgás, vasárnap,  2019 Február 10, Spanyolország, La Liga, 18:30

Sevilla meglehetősen játszogat a helyzetével, az utolsó 6 bajnoki párbajában csak 1 alkalommal győzött és a mérlege ezekből a mérkőzésekből nem éppen káprázatos, ez 1-2-3. Ezekben Sevilla csupán 5 pontot szerzett és így az előnye az üldözői előtt folyamatosan csökken. Jelenleg Sevilla még mindig a 4. helyen áll és védi így még az utolsó helyet, amelyről bejuthat a Bajnokok Ligájára, de csak 3 ponttal van kevesebb azonnal 3 csapatnak, ezek Getafe, Betis és Valencia. Sevilla számára így fontos minden párbaja, és természetesen, ez a hazai párbaja Eibarral is. Sevilla utolsó párbajaiban a legnagyobb problémát az jelentette, hogy Sevilla képtelen volt gólokat szerezni. Nem ezt mutatja azonban az utolsó 5:0 győzelme Levanteval. De a többi 5  párbajban csak 2 gólt tudott adni. Ezek töbnyire idegenben játszódtak, de ez nem megbocsájtható. Itt kell javulni Sevillának, ha nem szeretné elveszíteni a szép 4. helyét a táblázatban.

Sevillába Eibar érkezik, és ez a csapat nagyon jól játszik az utolsó mérkőzéseiben, sőt, az utolsó háromban 7 pontot szerzett. Ez több, mint amennyit Sevilla szerzett az utolsó 6 párbajában. Az utolsó 8 bajnoki párbajában Eibar csak 1 alkalommal szenvedett vereséget, ezt is csak a vezető Barcelona stadionján. Eibar a táblázatban a 10. helyen áll, csendes vizekben, 22 párbajban 29 pontot szereztek 7 győzelemért, 8 döntetlenért és 7 vereséget szenvedtek. A gólaránya 29:30. Idegenben ez a csapat azért nem a legjobb a közel múltban sem, 10 párbajban 7 pontot szerzett 1 győzelemért, 4 döntetlenért, és egészen 5 veresége van idegenben. A gólaránya ezekben a párbajokban 7:17. Itt a csapat az utolsó előtti helyen áll a spanyol legjobbak között, mögötte már csak Huesca áll. Az egyetlen győzelme idegenben Gironával volt.

FC Sevilla hazai mérlege egészen jól néz ki, ez 7-2-1 és 18:6 a gólaránya, ellentétben Eibar csapatával sokkal jobb helyeztben van. Ezt remélem kihasználja, és győzni fog nagyobb problémák nélkül. A két csapat kölcsönös mérkőzéseit nézve, amelyeket Sevillában játszották, egyértelműen Sevilla javára szólnak.

A  mi tippünk: Sevilla győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,74