La Liga 7. köre: Real Madrid – Atl.Madrid, Szeptember 29

Labdarúgás, szombat,  2018  Szeptember 29, Spanyolország, La Liga, 20:45

Az elmúlt években a Bajnokok Ligája minden világklub számára abszolút prioritássá vált. Real a múlt szezonban a végső győzelemért ebben a versenyben feláldozta a hazai La Ligában a 16 pont külömbséget az első és a harmadik hely között, sőt, nem volt baj Atletico második helye sem. Az összes díj, dicsőség, pénzügyi dolgok jelenleg a Bajnokok Ligája sikerein múlnak. Ha a két csapat programjára nézünk, akkor a szombati párbaj után azonnal a Bajnokok Ligája párbaja vár a következő körével. Real helyzete egy kicsit bonyolultabb, mivel utazik, így 1 nappal kevesebbet pihenhet, mivel 1 nappal korábban játszik, mint Atletico. Mindkét csapatnak a legjobb legénységét kell majd kínálni az alapcsoportban. De ezt a városi derbin is meg kell csinálni. A párbajban Sevilla ellen, mint ha az utolsókat rúgták volna. Igaz, hogy Estadio Ramón stadionján a pontokat csak nehezen lehet összeszedni. Real csapata Ronaldo távozása után nem nagyon változott, új támadók érkeztek, Vincius Flamengoból és Mariano Lyonból. Nagy változás az új edző, ez Julen Lopetegu, aki az idei VB-én nagy kudarcot teremtett a válogatottjával.

Azért Atletico láthatóan erősítettek. Monacoból Thomas Lemar érkezett, aki egy  nagy hozzájárulás a magasan takltikailag átdolgozott játékhoz. Lemar az egész idő alatt mindha rendezte volna a játékot, mindkét gólhoz besegített. Nikola Kalinič hozzájárulását majd késsőbb láthatjuk. Atletico utolsó párbaja Huesco ellen érdekes volt, mert az első félidőben 3:0 volt az állás, a másodikban nem volt egyetlen lövése sem az ellenfél kapujára. Egyszerűen kivárták a második félidő végét nyugalommal.

A verseny jelenlegi fázisában nem valószinű, hogy a csapatok nagyon fognak igyekezni nagy teljesítmények irányt. Lehetséges, hogy valamelyik játékosnak sikerül egy szép gólt szerezni, de ezután az ellenkező csapat igyekezni fog egyenlíteni, ezután mindkét csapat csak a saját kapuja védelmén fog igyekezni. Így mindkét fél elégedett lesz. Mindkét kapuban híres kapusok állnak, a védelemben szintén. Nem hiszem, hogy sok gól esne majd a párbajban, ezért a gólok számára fogadok, mivel nehéz megmondani, ki lesz a győztes.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 3,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,38

 

Rate this post